Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers que emmagatzemen i recuperen informació quan navegues. Amb el seu permís, CARNES Y ALIMENTOS MAS CRESPO, utilitzarà cookies amb finalitats analítiques i per mostrar-publicitat personalitzada amb base a un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació. Podeu fer clic al botó "Consentir cookies " per atorgar-nos el seu consentiment perquè portem a terme tot el processament prèviament descrit o pot rebutjar totes les galetes fent clic al botó "Navega sense cookies ".
Pot consultar la nostra Política de Cookies i canviar les seves preferències abans d'atorgar o negar el seu consentiment.

Receptes | Espatlla de porc al forn

Espatlla de porc
al forn

6 hora i 30 minuts |Mitja | Comensales 4 persones

INGREDIENTS

1 espatlla de porc desossada Ca Na Paulina
1 ceba
1 porro
8 escalunyes
8 grans d'all
4 pastanagues
1 xirivia
1 fonoll
110 g de mel
130 g de sal
80 ml de vi brandi
Romer fresc
Farigola fresca
Llorer
Claus d'olor
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Sabries preparar una deliciosa espatlla de porc al forn?

El secret perquè quedi tan sucosa i saborosa és en la salmorra, una dissolució d'aigua i sal en la qual submergirem la nostra carn durant, almenys, dues hores.

Tot i que tradicionalment la salmorra s'utilitzés per a conservar els productes frescos a llarg termini, avui dia està guanyant popularitat com a mètode per a aportar noves textures i aromes als aliments.

Et prometem que aquesta recepta, amb la seva salmorra, espècies i verduretes, té tots els ingredients per a explotar al màxim tot el sabor de l’espatlla de porc. Et quedarà un plat de deu!

Elaboració

  1. Lligueu l’espatlla de porc desossada amb un cordó, deixant la part grassa per a fora. Reserveu-la.
  2. Piqueu la meitat dels alls. Reserveu-los.
  3. Dissoleu la sal i la mel en una olla gran, amb 3 litres d'aigua. Removeu-ho bé.
  4. Incorporeu els alls i les herbes aromàtiques (llorer, romaní i farigola).
  5. Porteu a ebullició durant un parell de minuts i removeu-ho. Retireu del foc i refredeu-ho.
  6. Afegiu l'espatlla de porc a l'olla de manera que quedi completament coberta per la salmorra. Reserveu-ho durant 2 hores a la nevera.
  7. Peleu i talleu la ceba, el porro i dues pastanagues en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  8. Escalfeu una mica d'oli en una olla i daureu les verdures anteriors amb unes fulles de llorer a foc mitjà. Salpebreu-les.
  9. Incorporeu l'espatlla de porc i cobriu-la amb aigua mineral. Deixeu-la coure durant 3 hores a foc baix.
  10. Passat el temps, reserveu 200 ml del brou i retireu el cordó de la carn, deixant-la refredar.
  11. Peleu i talleu les escalunyes, els alls restants, les pastanagues, la xirivia i el fonoll en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  12. Preescalfeu el forn a 220 °C.
  13. Escalfeu una mica d'oli en una cassola, apta per al forn, i escalfeu les verdures anteriors amb unes branques de farigola a foc baix. Salpebreu-les.
  14. Retireu del foc i afegiu l’espatlla de porc clavant alguns claus d'olor per la superfície.
  15. Afegiu el brou reservat i el vi brandi per sobre de la carn.
  16. Enforneu l'elaboració durant 30 minuts a 220 °C, i aboqueu els sucs de la safata per sobre de la carn diverses vegades.
  17. Per a emplatar, talleu l’espatlla de porc al forn en rodanxes i serviu-les amb les verdures al forn i unes fulles de farigola picades.