Receptes | Albergínies farcides amb xai i verdures

Albergínies farcides
amb xai i verdures

1 hora i 20 minuts |Mitjana | Comensales4 persones

L'albergínia, una hortalissa molt versàtil i de nombrosos beneficis nutricionals, és un aliment molt valorat en moltes gastronomies del món, com la mediterrània o l'asiàtica. Un dels seus avantatges és que es pot aprofitar íntegrament, tant la pell com la polpa. A més, es tracta d'una hortalissa que ens permet realitzar gran varietat de receptes molt saboroses. Avui et portem un farciment diferent, amb xai i verdures, perquè gaudeixis de la suculència i el sabor de tots els ingredients, que combinen a la perfecció. És una recepta d'elaboració lenta el resultat de la qual valdrà molt la pena.

Elaboració

  1. Escalfar el forn a 180º.
  2. Netejar les albergínies per la meitat i fer petits talls. Salpebrar i col·locar de cara avall a una safata pel forn. Coure uns 15-20 minuts, fins que estiguin toves.
  3. Una vegada estiguin cuites, deixar refredar una mica i treure la carn de l’interior de l'albergínia.
  4. Netejar i tallar les verdures petites (entre 0,5 i 1 cm) aproximadament. Tallar l'all, sense pelar, transversalment.
  5. A una cassola pel forn, afegir les verdures salpebrades, l’all i les fulles de llorer i romaní repartides i un rajolí d’oli. Barrejar.
  6. Salpebrar la cuixa de xai i afegir sobre les verdures. Incorporar el vi de cuinar i una mica d'oli. Tapar i deixar coure al forn durant mitja hora.
  7. Destapar i deixar que s'acabi de coure el xai per les dues cares. Si cal, regar amb una mica de fons de carn per tal que no quedi massa sec.
  8. Quan la carn i les verdures ja estiguin fetes, deixar refredar una mica. Retirar les fulles de llorer, de romaní i l’all. Esmicolar la carn de la cuixa de xai i barrejar amb les verdures i la carn de l'albergínia.
  9. Omplir les albergínies amb el preparat, i portar al forn per tal de servir calent. Es pot afegir una mica de formatge o sobrassada per sobre abans de posar al forn.

INGREDIENTS

4 albergínies grans
1 cuixa de xai
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 all
Romaní fresc
3 fulles de llorer
200 ml de vi per a cuinar
Fons de carn (per si cal afegir)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre