Receptes | Arepes de carabassó amb presa ibèrica

Arepes de carabassó
amb presa ibèrica

45 min |Fàcil | Comensales4 persones

La nostra missió amb la recepta d’arepes de carn de porc és que deixis volar la teva creativitat. És un plat típic en molts països de Sud-amèrica, són molt fàcils d'elaborar i, a més a més, ofereixen una gran versatilitat i mil maneres de preparar-les.
A Ca Na Paulina hem optat per farcir-les amb presa ibèrica, una de les peces més cobejades del porc. A més, el plat adquirirà molta frescor gràcies a la varietat d'hortalisses que utilitzem i l'ús d'una fruita tan tropical com és l'alvocat.
Un dels nostres consells és que no et limitis a fer les arepes únicament amb aigua, farina i sal. Atreveix-te a afegir-li algun altre ingredient per a donar-li més sabor i caràcter, com hem fet nosaltres amb el carabassó.
Aquí et deixem tots els secrets per a dur a terme aquesta fantàstica elaboració!

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba, les pastanagues i el tomàquet en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  2. Renteu i ratlleu el carabassó. Escorreu-lo bé i reserveu-lo.
  3. Peleu i xafeu l'alvocat en un bol. Reserveu-lo en la nevera amb un raig de suc de llimona.
  4. Barregeu en un bol el carabassó, la farina, l'aigua i un polsim de llavors de xia, sèsam, sal i pebre. Pasteu-ho fins a obtenir una massa compacta i homogènia. Si després del pastat la massa es trenca fàcilment, afegiu-hi una mica més d'aigua i torneu-ho a pastar.
  5. Elaboreu les arepes: agafeu una mica de massa amb les mans humides i doneu-li forma rodona. Aplaneu amb les mans i reserveu-ho.
  6. Escalfeu una mica d'oli en una paella i coeu les arepes durant 5-6 minuts per cada costat tapades a foc mitjà. Reserveu-les.
  7. Escalfeu una mica d'oli en una paella i cuineu els filets de presa ibèrica a foc mitjà. Salpebreu-los i talleu-los en daus mitjans. Reserveu-los.
  8. Barregeu en un bol els daus de presa ibèrica, la ceba, les pastanagues, el tomàquet, l'alvocat, un raig d'oli i un polsim de sal i de pebre. Reserveu-ho.
  9. Talleu per la meitat les arepes, sense arribar al final i farciu-les amb l'elaboració anterior.
  10. Per a emplatar, serviu les arepes de carabassó amb presa ibèrica en un plat i empolvoreu-les amb una mica de sèsam blanc.

INGREDIENTS

3 filets de presa ibèrica Ca Na Paulina
1 ceba tendra
2 pastanagues
1 carabassó
1 tomàquet madur
1 alvocat
½ llimona
300 g de farina de blat de moro precuinada
220 ml aigua
Llavors de xia
Sèsam blanc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre