Receptes | Cassoleta de samfaina i sobrassada

Cassoleta de samfaina
i sobrassada

Temps elaboració 1 hora |Fàcil | Comensals4 persones

INGREDIENTS

1 pebrot vermell
1 pebrot vermell italià
1 carbassó
1 albergínia
1 ceba
Sal
Pebre
Oli d'Oliva Verge Extra
4 ous
200 g sobrassada

La samfaina es una recepta catalana i valenciana a base d’albergínia, pebrot italià i carbassó, amb un sofregit d’all picat, ceba, tomàquet i oli que aporta una gran nutrició. Dona-li al teu plat un toc de la tradició mediterrània amb les herbes provincials, i per acabar, posa la cassoleta al forn per gratinar-la i gaudir-la en la seva plenitud.

Elaboració

  1. Tallar les verdures a daus.
  2. Saltejar en una cassola les verdures amb una mica d'oli.
  3. Salpebrar.
  4. Repartir les verdures en cassoletes individuals.
  5. Repartir per sobre la sobrassada.
  6. Trenca un ou sobre les verdures i la sobrassada.
  7. Salpebrar i escampar les herbes provençals per sobre.
  8. Enfornar a 175 º durant uns 10 minuts aprox.