Receptes | Coca de carnestoltes amb sobrassada

Coca de carnestoltes
amb sobrassada

1 hora i 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

100 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
4 ous Ca Na Paulina
40 g de llard de porc Ca Na Paulina
80 g de carabassat
½ llimona
200 g de sucre
200 g de farina
60 g de mantega
10 g de llevat
125 ml de llet
Sucre glaç
Sal

A Ca Na Paulina, ens encanten les tradicions culinàries. Hem fornejat una coca de carnestoltes per llepar-se els dits. Es convertirà en la teva recepta estrella a cada Quaresma! És tan deliciosa que no descartem que la vulguis cuinar també durant la resta de l’any.
Sigui com sigui, aquesta recepta et pot ser molt útil. Trigaràs només 1:30 h a preparar-la i es convertirà en una part essencial de la celebració.
Òbviament, la nostra coca de carnestoltes porta carabassat i sobrassada de Mallorca, dos elements imprescindibles. No et preocupis, és fàcil de preparar. Segueix amb molta cura les instruccions i segur que el resultat serà excel·lent.

Elaboració

  1. Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
  2. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  3. Separeu els rovells de les clares. Reserveu-los.
  4. Munteu les clares a punt de neu en un bol. Reserveu-les a la nevera.
  5. Foneu en un cassó el llard de porc i la mantega. Reserveu-ho.
  6. Munteu els rovells amb el sucre fins que doblegueu el seu volum.
  7. Incorporeu el llard i la mantega fosa, barregeu-ho, i afegiu-hi la llet. Torneu-ho a barrejar.
  8. Afegiu-hi la farina, el llevat i un polsim de ratlladura de llimona i de sal. Continueu-ho barrejant fins que n’obtingueu una massa homogènia.
  9. Incorporeu-hi les clares muntades i barregeu-ho bé amb una espàtula, fins que s'hagin incorporat completament. Reserveu-ho.
  10. Preescalfeu el forn a 160 °C.
  11. Folreu el motlle amb paper vegetal i pinteu-lo amb una mica d'oli.
  12. Repartiu els trossos de sobrassada i de carabassat per tot el motlle.
  13. Incorporeu-hi la massa resultant i enforneu-la durant 40-45 minuts a 160 °C. Refredeu-la i desemmotlleu-la.
  14. Per emplatar, talleu la coca de carnestoltes amb sobrassada en porcions i empolvoreu-hi una mica de sucre glaç.