Receptes | Contracuixes de pollastre amb salsa de plàtan

Contracuixes de pollastre
amb salsa de plàtan

2 hores |Fàcil | Comensales4 persones

En algunes regions de Llatinoamèrica i Àfrica el plàtan s’inclou en tota mena de plats salats. Es pot fregir i fer-ne els anomenats “patacons”, o guisar en un estofat.
La nostra recepta d’avui va en aquesta línia i destaca pel seu exotisme i creativitat: contracuixes de pollastre amb salsa de plàtan. Hem volgut jugar amb les textures i combinar les notes dolces de la fruita amb el sucós pollastre de Ca Na Paulina.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Peleu i talleu les cebes i els grans d’all, enretirant-ne el germen, en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  3. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  4. Barregeu en un bol les contracuixes de pollastre amb el garam masala, un raig generós d’oli, la ratlladura de la llimona i dos grans d’all. Remeneu-ho i deixeu-ho adobar a la nevera, tapat amb un paper film, durant 1 hora i mitja.
  5. Fornegeu els plàtans (sense treure’n la pell) a 180 °C durant 25-30 minuts. Peleu-los i reserveu-los.
  6. Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els dos grans d’all restants a foc mitjà.
  7. Desglaceu-ho amb el vi blanc i la salsa de soja i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  8. Incorporeu-hi els plàtans fornejats, aixafeu-los i ofegueu-los durant un parell de minuts.
  9. Afegiu-hi la llet i el formatge en pols. Barregeu-ho i coeu-ho tot junt uns minuts a foc mitjà-alt. Reserveu-ho.
  10. Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments fins que obtingueu una salsa homogènia. Si falta líquid, afegiu-hi una mica de llet fins que la salsa adquireixi la textura que desitgeu.
  11. Escalfeu una paella sense oli i cuineu-hi les contracuixes de pollastre adobades a foc mitjà. Salpebreu-les.
  12. Per emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de plàtan i col·loqueu-hi les contracuixes de pollastre al damunt. Decoreu-ho amb unes rodanxes de plàtan i una mica de cebollí picat per sobre.

INGREDIENTS

1 safata d'1 kg de contracuixes de pollastre de Ca Na Paulina
2 cebes
4 grans d'all
2 plàtans
1 llimona
240 ml de llet sencera
15 g de formatge en pols
70 ml de salsa de soja
70 ml de vi blanc
2 g de garam masala
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre