Receptes | Costelles de xai amb salsa de moniato

Costelles de xai
amb salsa de moniato

1 hora i 15 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

12 costelles de cuixa de xai de Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
2 moniatos
100 g de bolets variats
½ bròcoli
1 llimona
75 ml de vi blanc
200 ml de nata
200 ml de brou de carn
All en pols
Herbes provençals
Gingebre en pols
Nou moscada en pols
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Les costelles de xai són un àpat exquisit que mereix un bon acompanyament. Si les cuines a la tardor, et proposem que les combinis amb verdures de temporada, com el moniato, els bolets i el bròquil.
En aquesta recepta, t’ensenyem a elaborar una salsa de moniato cremosa i ben lligada per a les teves costelles de Ca Na Paulina. A més, et recomanem que saltis en una paella un bon grapat de bolets amb mig bròquil per obtenir matisos i textures molt interessants en boca.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 190 °C.
  2. Peleu i talleu les cebes, els grans d’all i els moniatos en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  3. Talleu els bolets. Reserveu-los.
  4. Renteu i talleu les inflorescències del bròquil petites. Reserveu-les.
  5. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  6. Col·loqueu les costelles de xai en una safata de forn i afegiu-hi un raig d’oli, la ratlladura de llimona, una mica d’all en pols, algunes herbes provençals i una mica de sal i pebre. Fornegeu-les a 190 °C durant 20 minuts i reserveu-les.
  7. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-les.
  8. Desglaceu-les amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  9. Incorporeu-hi els moniatos i afegiu-hi una mica de gingebre i de nou moscada. Barregeu-ho i coeu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
  10. Afegiu-hi la nata i el brou. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts, tapat. Rectifiqueu d’espècies al gust i reserveu-ho.
  11. Escalfeu una mica d’oli en una paella i salteu-hi els bolets i les inflorescències del bròquil a foc mitjà-alt. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
  12. A l’hora d’emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa del moniato i col·loqueu les costelles de xai en un lateral del plat. Decoreu-lo amb el saltat de bolets i bròquil.