Receptes | Cuixetes de gall dindi amb salsa de prunes i panses

Cuixetes de gall dindi
amb salsa de prunes i panses

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

4 cuixetes de gall dindi Ca Na Paulina
4 escalunyes
4 grans d'all
6 prunes grogues
80 g d'ametlles torrades
50 g de panses deshidratades
½ llimona
40 g de mantega
80 ml de vi Pedro Ximénez
100 ml de vi blanc
550 ml de brou de pollastre
Caiena
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Les prunes i les panses són ingredients inconfusibles d'una bona salsa. Si t'apassionen, presta molta atenció a la següent recepta. Si no t'han conquistat encara, dona'ls una oportunitat, les nostres cuixetes de gall dindi amb salsa de prunes i panses ho faran.
L'aroma, la textura, i el sabor dolç de les prunes i les panses quallen de meravella amb la carn, i molt especialment amb el gall dindi. Et sorprendrà com es combinen els sabors en mossegades tendres i sucoses.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Peleu i talleu les escalunyes, dos grans d'all i les prunes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  3. Piqueu dos grans d'all. Reserveu-los.
  4. Trossegeu les ametlles amb un ganivet. Reserveu-les.
  5. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  6. Enforneu les cuixetes de gall dindi en una safata de forn, amb els alls picats, les panses, el vi blanc, 350 ml de brou de pollastre, un rajolí d'oli i un polsim de ratlladura de llimona, caiena, sal i pebre. Cobriu la safata amb paper d'alumini i ho heu de coure durant 30 minuts a 180 °C. Retireu el paper i enforneu-ho durant 10-12 minuts més. De tant en tant, afegiu salsa a la carn amb el suc de la cocció per a evitar que s'assequi. Reserveu-la.
  7. Desfeu la mantega en una paella i escalfeu les escalunyes i els alls restants a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  8. Desglaceu amb el vi Pedro Ximénez i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  9. Incorporeu les prunes i les ametlles. Ofegueu-ho durant 3-4 minuts a foc mitjà.
  10. Incorporeu el brou de pollastre restant i un polsim de ratlladura de llimona, sal i pebre. Barregeu-ho i ho heu de coure durant 6-8 minuts a foc mitjà-baix.
  11. Tritureu l'elaboració anterior amb un processador d'aliments fins a obtenir una salsa homogènia. Rectifiqueu-ho al gust.
  12. Per a emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de prunes i col·loqueu una cuixeta de gall dindi en un lateral. Decoreu-ho amb les panses i una mica de julivert.