Receptes | Entranya de vedella marinada i salsa de pesto

Entranya de vedella
marinada i salsa de pesto

2 hores 20 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

2 safates d'entranyes de vedella de
Ca Na Paulina
2 grans d'all
500 ml de vi negre
20 ml de mel de flors
1 llimona
600 g de moniatos
400 ml de llet de coco
200 g de formatge emmental
4 g de gingebre fresc
4 ous M
Farigola i romaní fresc
Mantega
Julivert fresc
Sèsam negre
Oli d'oliva
Escates de sal
Sal
Pebre negre

Entranya de vedella: quina peça de carn més deliciosa! I si la marinem i l’acompanyem amb salsa de pesto, el resultat és un 10.
Aquest tall de carn vermella, tan típic de la gastronomia argentina, procedeix de la part inferior de les costelles de la vedella, per aquest motiu és tan allargat i estret. El sabor de l’entranya de vedella és especialment intens (a Ca Na Paulina ens encanta). L’entranya de vedella està molt bona ja només cuinant-la a la paella o a la graella amb un pessic de sal. Però aquí el que farem és elevar-la a un altre nivell. T’ensenyarem, pas a pas, a preparar un marinat espectacular (ja veuràs quan el tastis, amb el toc dolç de la mel…!), amb el que deixaràs reposar la carn durant un parell d’hores a la nevera. I, per rematar el plat, et proposem que acompanyis la teva entranya de vedella amb salsa de pesto casolana i unes patates al forn. Si no es converteix en una de les teves receptes de carn preferides, ens estranyarà d’allò més.

Elaboració

  1. Netegeu el greix de les entranyes. Reserveu-lo.
  2. Peleu i talleu un gra d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-lo.
  3. Peleu i ratlleu dos grans d’all i reserveu-los.
  4. Ratlleu el formatge maonès i reserveu-lo.
  5. Ratlleu la pell i espremeu el suc de la llimona i de la taronja. Reserveu-los per separat.
  6. Macereu les entranyes amb els alls ratllats, la ratlladura i el suc de la llimona i de la taronja, la mel, la salsa de soja, el vi negre, unes branques de romaní i de farigola, un raig d’oli i un pessic de sal i de pebre durant 2 hores a la nevera. Reserveu-ho.
  7. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  8. Peleu i talleu les patates a rodanxes.
  9. Coeu les patates al forn amb un raig d’oli i unes herbes provençals, sal i pebre durant 25-30 minuts a 200 °C. Reserveu-les.
  10. Talleu a trossos els festucs i els anacards amb un ganivet. Reserveu-los.
  11. Tritureu amb un processador d’aliments l’all amb els fruits secs, el formatge maonès, 5 g de fulles d’alfàbrega, 75 ml d’oli i un pessic de sal i de pebre. Processeu-ho fins que obtingueu una salsa homogènia. Reserveu-ho.
  12. Escalfeu una mica d’oli en una paella i marqueu les entranyes per totes dues bandes durant uns segons a foc mitjà-alt.
  13. Talleu la carn a tires mitjanes.
  14. A l’hora d’emplatar, serviu l’entranya marinada al plat i napeu-la amb la salsa de pesto. Acompanyeu-la amb les patates al forn i saleu la carn amb un pessic d’escates de sal.