Receptes | Filet de gall dindi farcit amb fruits deshidratats

Filet de gall dindi farcit
amb fruits deshidratats

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

Ja has decidit què cuinaràs durant les festes de Nadal? Què et sembla un filet de gall dindi farcit amb fruits deshidratats? Pot ser una gran opció com a plat principal.
Per donar-li un toc més nadalenc, a Ca Na Paulina ens agrada afegir-hi fruits vermells d’acompanyament. Servim el filet en rodanxes, així que pots variar-ne les quantitats en funció de la resta del teu menú. Com veus, és un plat fàcil de cuinar i ideal per aquesta època de l’any. A més, és deliciós!

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  2. Peleu i talleu els alls (sense el germen) en daus molt petits (brunoise). Reserveu-los.
  3. Peleu i talleu les pastanagues en bastons. Reserveu-les.
  4. Peleu i talleu una ceba i mitja en juliana, i les altres en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-les.
  5. Talleu les orellanes i les prunes en daus petits (brunoise). Reserveu-les.
  6. Talleu el raïm per la meitat. Reserveu-lo.
  7. Peleu les patates baby. Reserveu-les.
  8. Netegeu els filets de gall dindi i talleu-los per la meitat sense arribar al final. Reserveu-los.
  9. Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una paella i sofregiu-hi les cebes en juliana amb els alls a foc mitjà.
  10. Desglaceu-ho amb el vi i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  11. Incorporeu-ne les pastanagues i ofegueu-ho durant 5 minuts. Salpebreu-ho i afegiu-hi el gingebre i la canyella en pols (al gust).
  12. Afegiu-hi les orellanes, les prunes, les panses i els festucs. Barregeu-ho i coeu-ho tot junt durant un parell de minuts més. Reserveu-ho.
  13. Estireu els filets de gall dindi i afegiu-hi el farciment anterior. Enrotlleu-los i lligueu-los amb un fil de cuina.
  14. En una safata de forn, col·loqueu les patates, les cebes i els filets de gall dindi amb una mica de sal, pebre, herbes provençals, brou i vi Pedro Ximénez. Enforneu-lo a 200 °C durant 25-30 minuts i doneu-li la volta a la meitat de la cocció. En els últims 10 minuts, incorporeu-hi el raïm, les groselles i les mores. És important abocar el brou damunt de les peces de carn diverses vegades durant l'enfornat.
  15. Retireu-ne el fil i talleu en rodanxes mitjanes els filets.
  16. Serviu les rodanxes de filet de gall dindi farcit amb fruits deshidratats i decoreu-lo amb les patates, les groselles i les mores al forn.

INGREDIENTS

2 filets de gall dindi de Ca Na Paulina
3 cebes
2 grans d'all
2 pastanagues
12 patates baby
120 g d'orellanes deshidratades
120 g de prunes deshidratades
40 g de panses deshidratades
40 g de festucs pelats
100 g de grosella
140 g de mores
160 g de raïm
200 ml de brou de pollastre
100 ml de vi Pedro Ximénez
100 ml de vi blanc
Gingebre en pols
Canyella en pols
Herbes provençals
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre