Receptes | Filet de vedella amb amanida fresca de quinoa

Filet de vedella
amb amanida fresca de quinoa

45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

  • Filet de vedella amb amanida fresca de quinoa

INGREDIENTS

4 filets de tapa de vedella Ca Na Paulina
100 g de quinoa tricolor
½ ceba tendra
3 pastanagues
½ cogombre
½ pebrot vermell
4 g de gingebre
80 g de col llombarda
60 g d'ametlles torrades
20 g de mel
30 ml de salsa de soia
30 ml de vinagre
4 ml d'oli de sèsam
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

La nostra proposta d'avui és tant saborosa com saludable: filet de vedella amb amanida fresca de quinoa.
Els filets de tapa de vedella de Ca Na Paulina són una font de proteïna de la millor qualitat i, amb només marcar-los en una paella, queden exquisits.
Pel que fa a la quinoa, és un gra integral molt complet. Té els seus orígens a Llatinoamèrica, concretament a l'Argentina, Bolívia, Xile i el Perú, però en els últims anys el seu ús està estenent-se a tot arreu gràcies al seu valor nutricional.
Unes verduretes trossejades i una salsa casolana completen aquesta amanida tan refrescant i acolorida. Que aprofiti!

Elaboració

  1. Remulleu la quinoa en un bol amb aigua durant 20 minuts. Escorreu-la, renteu-la bé i reserveu-la.
  2. Peleu i talleu la ceba i el cogombre en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  3. Peleu i ratlleu les pastanagues i el gingebre. Reserveu-ho.
  4. Renteu i talleu el pebrot, sense les llavors i les parts blanques, i la col en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  5. Trossegeu les ametlles amb un ganivet. Reserveu-les.
  6. Bulliu 150 ml d'aigua en una olla i incorporeu la quinoa. Coeu-ho durant 12 minuts a foc mitjà-baix. Estireu-la en una safata i refredeu-la. Reserveu-la.
  7. Tritureu amb un processador d'aliments dues pastanagues, 20 g d'ametlles, el gingebre, la salsa de soia, el vinagre, la mel, l'oli de sèsam i 50 ml d'aigua. Processeu-ho fins a obtenir una salsa homogènia.
  8. Barregeu en un bol la quinoa amb totes les verdures, les ametlles restants, unes fulles de menta picades i la salsa anterior. Removeu-ho i reserveu-ho.
  9. Escalfeu una mica d'oli en una paella i marqueu els filets de vedella a foc mitjà-alt. Salpebreu-los.
  10. Per a emplatar, serviu els filets de vedella en un plat i acompanyeu-los amb l'amanida fresca de quinoa.