Receptes | Galta de porc al vi negre amb carabassa

Galta de porc
al vi negre amb carabassa

4 hores |Fàcil | Comensales4 persones

Us presentem un plat per sucar-hi pa: galta de porc al vi negre amb carabassa, una delícia tardorenca que et sorprendrà per la seva fàcil elaboració i exquisit sabor.
Les galtes, com el seu propi nom indica, provenen de les galtes del porc. Encara que, tradicionalment, aquesta peça de triperia ha estat relegada als guisats casolans, avui dia la seva carn magra i suau s'ha convertit en tota una delícia, molt cobejada per l'alta cuina.
La clau per a aconseguir una carn tendra i que es desfaci a la boca està en la paciència: les galtes requereixen, com a mínim, un parell d'hores de cuinat per a aconseguir la textura desitjada.
Per a acompanyar-les, et proposem aquesta salsa tan copiosa feta amb verduretes i vi negre, així com un cremós puré de carabassa i patata que aportarà el toc melós perfecte.
No hi ha res com el temps, la dedicació i l'afecte per a obtenir un sabor excepcional!

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba, els alls, les pastanagues, el pebrot vermell, retirant les llavors i les parts blanques, la carabassa i les patates en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  2. Salpebreu i enfarineu les galtes.
  3. Escalfeu una mica d'oli en una cassola i marqueu les galtes a foc mitjà. Reserveu-les.
  4. En la mateixa cassola, escalfeu la ceba i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  5. Incorporeu les pastanagues i el pebrot vermell. Barregeu-ho i cuineu-ho durant 5 minuts.
  6. Afegiu les galtes, el vi, el brou i unes fulles de llorer i de farigola. Coeu-ho durant 5 minuts a foc fort fins que s'evapori l'alcohol.
  7. Baixeu el foc, tapeu i cuineu durant 2-3 hores fins que la carn estigui tendra. Reserveu-ho.
  8. Bulliu en una olla la carabassa i les patates amb un polsim de sal durant 15-20 minuts a foc mitjà. Escorreu-ho.
  9. Piqueu amb una forquilla la carabassa, les patates i la mantega fins a obtenir un puré. Salpebreu-ho.
  10. Per a emplatar, serviu una mica de puré de carabassa a la base del plat i dues galtes de porc al vi negre. Afegiu-hi salsa de forma generosa i empolvoreu unes fulles de farigola per damunt.

INGREDIENTS

8 galtes de porc Ca Na Paulina
1 ceba
2 grans d'all
2 pastanagues
1 pebrot vermell
2 patates
600 g de carabassa
50 g de mantega
500 ml de vi negre
1 l de brou de carn
Farina
Llorer sec
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre