Receptes | Pastís fred de pollastre amb bròcoli i veganesa de cúrcuma

Pastís fred de pollastre
amb bròcoli i veganesa de cúrcuma

2 hores |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 safata de 6 filets de pollastre de Ca Na Paulina
4 ous de Ca Na Paulina
250 ml de nata
250 g de bròcoli
60 g d'espinacs frescos
80 g de raves
100 g de tomàquets cherry
60 g d'olives negres
1 llimona
200 ml d'oli de gira-sol
100 ml de beguda de soia
Cúrcuma en pols
Llorer sec
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Et ve de gust un plat diferent, lleuger i saludable? Aleshores continua llegint, perquè el pastís fred de pollastre amb bròcoli i veganesa de cúrcuma que hem preparat compleix amb tots els requisits. 😋
La calor continua picant, i el que més ens ve de gust és menjar plats refrescants. Estem segurs que t'encantarà aquest pastís fred, ja que el sabor del pollastre i el bròcoli encaixen a la perfecció. Un consell, guarda a mà la recepta de la veganesa, perquè és perfecta per acompanyar tota mena de plats. 🤤

Elaboració

  1. Talleu els filets de pollastre en tires mitjanes. Reserveu-los.
  2. Renteu i talleu les inflorescències del bròcoli petites. Reserveu-les.
  3. Renteu i talleu els raves i els tomàquets cherry en quarts. Reserveu-los.
  4. Bulliu en una olla amb aigua i sal les tires de pollastre juntament amb unes fulles de llorer a foc mitjà durant 15 minuts. Escorreu-les, refredeu-les i reserveu-les.
  5. Bulliu en un cassó amb aigua i sal les inflorescències del bròcoli durant 3 minuts a foc mitjà. Escorreu-les, refredeu-les i reserveu-les.
  6. Preescalfeu el forn a 160 °C.
  7. Tritureu amb un processador d'aliments les tires de pollastre, els ous, la nata, les inflorescències del bròcoli, els espinacs i un polsim de sal i pebre. Processeu-ho fins a obtenir una crema homogènia. Reserveu-ho en un motlle.
  8. Enforneu el pastís al bany Maria a 160 °C durant 1 hora. No cal obrir el forn fins passat el temps. Refredeu-lo i talleu-lo en quadrats.
  9. Tritureu amb un processador d'aliments la beguda vegetal juntament amb un polsim de cúrcuma i de sal.
  10. Incorporeu-hi a poc a poc l'oli de gira-sol a velocitat mitjana i, a mesura que es vagi emulsionant, augmenteu la velocitat.
  11. Afegiu-hi un rajolí de suc de llimona i tritureu-ho fins a obtenir una veganesa de cúrcuma homogènia i cremosa. Reserveu-la a la nevera.
  12. Per emplatar, serviu uns daus del pastís fred de pollastre amb bròcoli en un plat i decoreu-los amb la veganesa de cúrcuma, els raves, els tomàquets cherry i les olives negres.