Receptes | Sopa freda de mango amb formatge maonès i pernil

Sopa freda de mango
amb formatge maonès i pernil

8 hores |Fàcil | Comensales4 persones

Quan tastis aquesta sopa freda de mango amb gelat de formatge maonès i pernil, es convertirà automàticament en el teu entrant estiuenc preferit. És el que ens ha passat a nosaltres!

Original, refrescant, cremosa i absolutament deliciosa: així és aquesta meravella que hem preparat. La nostra sopa freda de mango té el poder de conquerir qualsevol paladar (fins i tot, el dels menys entusiastes per la fruita). D’altra banda, el pernil a daus li aporta el toc cruixent i salat que tota crema necessita, i el topping de gelat de formatge és senzillament sublim.

Elaboració

  1. Ratlleu el formatge maonès i reserveu-lo.
  2. Tritureu amb un processador d’aliments el formatge maonès, el formatge mascarpone i el iogurt.
  3. Aboqueu el contingut anterior en un recipient i congeleu-lo durant un mínim de 6 hores. Reserveu-lo.
  4. Talleu el pernil en daus petits i reserveu-lo.
  5. Peleu i talleu els mangos en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
  6. Renteu i talleu els tomàquets en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
  7. Peleu i talleu el gingebre en daus petits (brunoise). Reserveu-lo.
  8. Ratlleu la pell de la llimona i reserveu-la.
  9. Tritureu amb un processador d’aliments els mangos, els tomàquets, els gerds, el gingebre, una mica de la ratlladura de la llimona, la mel, l’aigua, el vinagre i unes fulles de menta. Saleu-ho i torneu-ho a triturar. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 1 hora.
  10. Escalfeu una mica d’oli en una paella i salteu el pernil a foc mitjà durant uns minuts.
  11. A l’hora d’emplatar, serviu la sopa freda de mango amb una bola (quenelle) de gelat de formatge maonès i incorporeu-hi el pernil saltat per damunt. Decoreu-la amb unes fulles de menta i serviu-la.

INGREDIENTS

150 g d'un tall de pernil d'esquer 50% raça ibèrica de Ca Na Paulina
200 g de formatge maonès curat de
Ca Na Paulina
4 mangos madurs
4 tomàquets madurs
1 llimona
200 g de gerds
20 g de gingebre
250 g de formatge mascarpone
250 g de iogurt natural
60 g de mel
80 ml de vinagre de poma
100 ml d'aigua
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal