Receptes | Truita de moniato amb sobrassada, bolets i farigola

Truita de moniato
amb sobrassada, bolets i farigola

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

10 ous de Ca Na Paulina
2 moniatos
2 cebes blanques
160 g de sobrassada de Ca Na Paulina
100 g de xampinyons
Farigola fresca
Ruca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

A la tardor vénen de gust receptes amb productes de temporada com la que et proposem avui. Has tastat alguna vegada la truita de moniato? Té un punt dolç que no deixa indiferent ningú. Es tracta d'un tubercle nutritiu, saludable, econòmic i molt versàtil. No és estrany que en els últims anys el consum de moniato hagi augmentat al nostre país, perquè s'adapta perfectament a tota mena de receptes, tant dolces com salades.
Aprofita que també és temporada de bolets i incorpora’n generosament a la teva truita. Vols saber el truc que fem servir a Ca Na Paulina perquè aquest plat sigui inoblidable? Hi afegim el producte estrella de les Illes Balears: una mica de sobrassada. Aconseguiràs un resultat molt més saborós que contrastarà de meravella amb la dolçor del moniato.

Elaboració

  1. Peleu i trenqueu els moniatos. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les cebes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-les.
  3. Peleu i talleu els bolets en quarts. Reserveu-los.
  4. Esmolleu la sobrassada. Reserveu-la.
  5. Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una paella i escalfeu les cebes amb els moniatos. Afegiu les branques de farigola fresca al gust, sal i pebre, i coeu-ho tot junt durant 40 minuts. Escorreu-ho, refredeu-ho i reserveu-ho, retirant les branques de farigola.
  6. En la mateixa paella, saltegeu els bolets a foc mitjà. Salpebreu-los i reserveu-los.
  7. Bateu els ous en un bol i afegiu-hi les verdures escalfades juntament amb els bolets saltats i la sobrassada esmicolada. Salpebreu-ho i barregeu-ho.
  8. Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una paella i aboqueu-hi la mescla de moniato, sobrassada i bolets. Barregeu-la fins que es qualli una mica i deixeu-la coure durant uns minuts a foc mitjà.
  9. Doneu la volta a la truita i coeu-la durant uns minuts més fins que estigui quallada.
  10. Serviu la truita en un plat i decoreu-la amb la ruca i la sobrassada saltejada.