Receptes | Quelitas amb turró de sobrassada

Quelitas amb turró
de sobrassada

4 hores |Mitjana | Comensales4 persones

INGREDIENTS

140 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
100 g de formatge mahonés curat Ca Na Paulina
½ llimona
150 g de ametlla mòlta
50 g de mel
20 g de sucre
15 ml de clara d'ou pasteuritzada
200 g de quelites
Canyella mòlta

Tots voldríem preparar un festí de Nadal que agradi i sorprengui els nostres convidats, però de vegades no és fàcil innovar i acabem recorrent a les receptes típiques de cada any.

Si vols ser més original en aquestes festes, et proposem aquest entrant de quelitas amb torró de sobrassada. Combina dos ingredients que ens encanten: el torró, tan apreciat en aquestes dates, i la sobrassada, un dels productes estrella de la gastronomia balear. T'assegurem que el resultat no deixarà indiferent a ningú!

A continuació t'oferim tots els passos per preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!

Elaboració

  1. Esmicoleu la sobrassada.
  2. Torreu l’ametlla molta en una paella sense oli a foc mitjà, removent-la constantment durant uns minuts. Reserveu-la i refredeu-la.
  3. Bateu les clares en un bol fins que espumin. Reserveu-les a la nevera.
  4. Desfeu el sucre amb la mel en un cassó a foc baix. Coeu-ho fins que quedin integrats en una massa homogènia. Remeneu-ho constantment.
  5. Incorporeu la sobrassada, la ratlladura de llimona i un polsim de canyella. Coeu-ho un parell de minuts més. Reserveu-ho en un bol.
  6. Afegiu l'ou blanc i barregeu-ho fort. Coeu-ho durant 2 minuts a foc baix, i ho aneu barrejant constantment.
  7. Incorporeu les ametlles torrades i torneu-ho a barrejar bé, fins a la seva completa integració. Passeu l'elaboració en un motlle amb paper vegetal i aixafeu-ho bé. Tapeu i deixeu-ho reposar a la nevera durant 2-3 hores, amb un pes a sobre perquè quedi compacte.
  8. A l’hora d’emplatar, desemmotlleu i talleu el torró de sobrassada en porcions individuals. Serviu-ho a sobre de cada una de les quelitas amb una làmina fina de formatge maonès. T'atreveixes a provar-ho?