Receptes | Xampinyons portobello farcits de xistorra

Xampinyons portobello
farcits de xistorra

1 h |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

200 g de xistorra de Ca Na Paulina
24 xampinyons portobello
1 ceba
2 grans d'all
1 pebrot vermell
100 ml de vi blanc
100 ml de salsa de soja
Parmesà ratllat
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Atenció a aquesta recepta, perquè la voldràs cuinar de seguida: xampinyons portobello farcits de xistorra.
Els xampinyons portobello són ideals per farcir amb els nostres ingredients preferits, gràcies a la seva forma rodona i aplanada. Hi ha mil opcions diverses, però t’assegurem que pocs farcits li escauen més que la saborosa xistorra de Ca Na Paulina. I la recepta no pot ser més fàcil!

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Esmicoleu la xistorra molt petita i reserveu-la.
  3. Peleu i talleu la ceba i els grans d’all (sense el germen) en daus molt petits (brunoise). Reserveu-ho.
  4. Talleu la tija i buideu una mica l’interior dels xampinyons portobello. Tritureu les sobres que s’han enretirat per utilitzar-les després en el farciment. Reserveu-ho.
  5. Renteu el pebrot vermell, enretireu-ne les llavors i les parts blanques i talleu-lo en daus petits (brunoise). Reserveu-lo.
  6. Tritureu unes fulles de julivert amb un processador d’aliments i 100 ml d’oli fins que n’obtingueu una emulsió homogènia. Reserveu-la a la nevera.
  7. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu la ceba i els alls a foc mitjà. Desglaceu-ho amb el vi blanc i la salsa de soja. Apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  8. Incorporeu el pebrot vermell i les tiges de xampinyons portobello. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
  9. Afegiu la xistorra i salteu-la durant un parell de minuts. Rectifiqueu de sal i pebre al gust i reserveu-la.
  10. Farciu els xampinyons portobello amb una mica de parmesà ratllat i amb la mescla de xistorra i pebrot vermell.
  11. Col·loqueu els xampinyons farcits en una safata de forn, incorporeu una mica de julivert al damunt de cadascun i fornegeu-los a 180 °C durant 15 minuts.
  12. A l’hora d’emplatar, col·loqueu els xampinyons portobello farcits de xistorra en un plat i esbargiu una mica de julivert picat pel damunt. Serviu-ho calent.

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook

Segueix-nos a Instagram