Receptes | Albergínies farcides de carn i xoriço

Albergínies farcides
de carn i xoriço

1 hora i 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

La recepta de les albergínies farcides és molt tradicional, però alhora existeixen infinitat de variacions. En aquesta, et proposem mantenir ingredients clàssics, com són la carn picada de boví i les verdures, començar a innovar afegint-hi xoriço i acabar modernitzant el plat agregant-hi una mica de xocolata negra i de formatge feta.
Aquesta recepta combina la cuina clàssica amb la moderna, és la barreja perfecta per impressionar els teus comensals.
Quan la preparis t'aconsellem que, un cop hagis tret les albergínies del forn i hagis d’enretirar la carn, vagis amb compte. Procura que la pell de l'albergínia no es trenqui, ja que després la necessitaràs per fer-la servir com a recipient del farcit. Com més fornejades estiguin les albergínies més fàcilment podràs enretirar-ne la polpa.

Elaboració

  1. Renteu i talleu les albergínies per la meitat. Feu petits talls per la superfície de la carn. Reserveu-les.
  2. Enforneu les albergínies en una safata de forn amb un rajolí d'oli i un pessic de sal i pebre durant 30-45 minuts a 180 °C. Refredeu, enretireu la polpa (sense treure la pell) i piqueu-la. Reserveu-ho.
  3. Peleu i talleu la ceba, el gra d'all i la pastanaga a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  4. Renteu i talleu el carbassó a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  5. Enretireu la pell i esmicoleu els xoriços. Reserveu-ho.
  6. Trossegeu el bitxo i la xocolata. Reserveu-ho.
  7. Esmicoleu el formatge feta. Reserveu-lo.
  8. Escalfeu una mica d'oli en una paella i poseu-hi la ceba, l'all i la caiena a foc mitjà.
  9. Desglaceu-ho amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  10. Incorporeu-hi la pastanaga i el carbassó. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
  11. Afegiu-hi la carn picada, els xoriços i la polpa de les albergínies. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts. Salpebreu-ho.
  12. Incorporeu-hi la salsa de tomàquet i unes fulles de sàlvia. Remeneu-ho i ofegueu-ho durant 10-15 minuts a foc mitjà-baix. En els darrers minuts, afegiu-hi la xocolata i removeu-ho. Reserveu-ho.
  13. Ompliu les albergínies amb el sofregit de carn i xoriço anterior.
  14. Per emplatar, serviu les albergínies farcides de carn i xoriço en un plat i afegiu-hi el formatge feta esmicolat.

INGREDIENTS

150 g de carn picada boví Ca Na Paulina
2 xoriços Ca Na Paulina
2 albergínies
1 ceba
1 gra d'all
1 pastanaga
½ carbassó
½ bitxo
200 g de salsa de tomàquet
20 g de xocolata negra
50 g de formatge feta
40 ml de vi negre
Sàlvia fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre