Boletes de carbassa
i carn picada
1 hora i 30 minuts |Fàcil | 4 persones
Cuina unes ideals boletes de carbassa i carn picada que sorprendran els teus convidats per la seva originalitat. Estan de por!
A més, aquesta verdura ens aporta molt més que el seu deliciós gust. La carbassa reforça les nostres defenses, manté actiu el nostre sistema immunitari i ens ajuda a prevenir grips i refredats. Per això, resulta ideal per a les èpoques més fredes de l’any.
Un consell, a l'hora de donar forma a les boletes, primer aplana la massa, introdueix el farciment al centre i després afegeix més massa. A continuació, dibuixa cercles amb les dues mans fins a aconseguir la forma esfèrica ideal.
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba, la carabassa, el nap i els bolets en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Preescalfeu el forn a 200 °C.
- Talleu la carbassa per la meitat. Reserveu-la.
- Col·loqueu la carbassa en una safata de forn amb la pell cap amunt i enforneu a 200 ° C durant 45 minuts o 1 hora aproximadament (depenent de la mida).
- Peleu, retireu les llavors, refredeu completament i reserveu.
- Peleu i talleu la ceba, els grans d'all i la pastanaga a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i poseu la ceba amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu amb el vi negre i pujeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu la carn picada i ofegueu-ho durant un parell de minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi la pastanaga i coeu-ho tot junt durant 5 minuts.
- Incorporeu la salsa de tomàquet i feu-ho coure durant 5 minuts més. Salpebreu i reserveu-ho.
- Afegiu en un bol la carbassa prèviament picada (450 g) juntament amb el pa ratllat (50 g), el formatge parmesà i un pessic de sal i de pebre. Barregeu-ho fins a obtenir una massa homogènia.
- Formeu les boletes: agafeu amb la mà una mica de la massa anterior i aplaneu-la. Al centre, col·loqueu el sofregit de carn picada. Afegiu una mica més de massa i feu una bola.
- Arrebosseu les boletes de carbassa i carn picada amb pa ratllat. Reserveu-ho.
- Col·loqueu l'elaboració anterior en una safata de forn i enforneu-la a 200 °C, amb calor amunt i avall, durant 20 minuts. Passat el temps, apugeu la temperatura a 250 °C i poseu el forn en mode grill durant 5 minuts.
- Per emplatar, serviu les boletes de carbassa i carn picada en un plat i decoreu-les cadascuna amb una fulla d'alfàbrega fresca.
INGREDIENTS
200 g de carn picada boví-porc Ca Na Paulina
1 carbassa
1 ceba
2 grans d’all
1 pastanaga
150 g de salsa de tomàquet
30 g de formatge parmesà ratllat
75 ml de vi negre
Pa ratllat
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre