Receptes | Patates farcides de carn picada i pernil ibèric

Patates farcides
de carn picada i pernil ibèric

45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

Les patates farcides són una recepta casolana i tradicional que agrada a tots, incloent als més petits. Existeixen innombrables formes d'elaboració i presentació, a Ca Na Paulina hem optat per un farciment que casa la suculència de la carn de botifarra amb la intensitat del pernil ibèric i l'extra cruixent del formatge gratinat. Un plat saborós i complet que no pot faltar en el teu receptari.

Elaboració

  1. Bullir les patates durant uns 15 minuts fins que estiguin una mica toves. Quan estiguin llestes, deixar refredar, tallar per la meitat al llarg i buidar una mica.
  2. Picar la ceba, el gra d'all i el pernil.
  3. Escalfar oli en una paella i escalfar la ceba. Afegir el gra d'all. Llevar la pell de la botifarra i agregar-la a la paella. Cuinar tot. Quan la carn estigui cuita, afegir el pernil i reservar una mica per a la presentació del plat. Salpebrar.
  4. Afegir la nata per a cuinar i la polpa de la patata buidada i barrejar bé. Rectificar de sal i pebre.
  5. Precalentar el forn a 180è.
  6. Col·locar les meitats de patata en una font per a forn, emplenar amb la preparació i repartir una mica de formatge ratllat per damunt.
  7. Enfornar durant 10 minuts aproximadament.
  8. Servir amb una mica de pernil ibèric i cebollí picat per damunt.

INGREDIENTS

8 patates mitjanes
1 botifarra gran o dues petites
100 g de pernil ibèric
1 ceba
1 gra d'all
100 ml de nata per a cuinar
100 g de formatge per a gratinar
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre