Receptes | Canelons de porcella amb trompetes de la mort

Canelons de porcella
amb trompetes de la mort

3 hores i 30 minuts |Mitjana | Comensales4 persones

Els canelons són sinònim de Nadal a moltes llars.
La cremositat de la beixamel, el cruixent del formatge gratinat, l’exquisit aroma que impregna la cuina, el fet d’esperar quasi ansiosament mentre la safata es refreda… Tot plegat ens transporta a les alegres festivitats en família.
Per celebrar que l’any està a punt de concloure, a Ca Na Paulina hem elaborat uns suculents canelons de porcella i els hi hem afegit un toc molt especial a base de trompetes de la mort. Les festes de Nadal ja són aquí!

INGREDIENTS

1 porcella de 4 a 5 kg sencera de Ca Na Paulina
375 ml d'aigua mineral
200 g de llard de porc
8 grans d'all
3 fulles de llorer
12 plaques per a canelons
2 cebes
2 porros
2 tomàquets madurs
140 g de trompetes de la mort
100 ml de vi negre
1 L de beguda d'arròs
75 g de farina d'arròs
70 g de margarina
4 fulles de llorer
Nou moscada
Farigola i romaní fresc
Farigola i orenga seca
Formatge parmesà ratllat
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 150 °C.
  2. Peleu i aixafeu quatre grans d'all. Reserveu-los.
  3. Peleu i trossegeu les cebes, els tomàquets i els porros. Reserveu-los.
  4. Peleu i piqueu els quatre grans d'all restants fins a obtenir una pasta.
  5. Foneu el llard de porc al microones a temperatura baixa durant 2 minuts.
  6. En un bol, barregeu el llard amb una mica de sal, els alls picats, la farigola i l'orenga seca.
  7. Unteu la porcella amb la mescla anterior i punxeu-ne la pell amb una forquilla.
  8. Col·loqueu la carn en una safata de forn amb la part de la pell cap amunt. Afegiu-hi l'aigua i les fulles de llorer.
  9. Enforneu la porcella a 150 °C amb calor a dalt i a baix durant aproximadament 1 hora i 30 minuts, regant sovint amb el greix i el suc que vagi deixant anar. Si fa falta aigua, afegiu-ne una mica més.
  10. Apugeu el forn a 190 °C i enforneu-la uns altres 15-20 minuts. En total, ha de romandre en el forn gairebé 2 hores.
  11. Retireu-la del forn, desosseu-la i desfileu-ne la carn. Reserveu-la.
  12. En una safata de forn, col·loqueu les cebes, els tomàquets, els porros i els alls xafats amb una mica de farigola i romaní fresc, oli, sal i pebre, i enforneu-ho a 200 °C fins que estigui ben rostit (25-30 minuts). Barregeu-ho de tant en tant.
  13. Passat el temps, incorporeu-hi el vi, barregeu-ho i deixeu-ho coure uns altres 10 minuts. Tritureu les verdures amb un processador d'aliments retirant les herbes aromàtiques. Reserveu-les.
  14. En una paella amb una mica d'oli, saltegeu les trompetes de la mort. Reserveu-ne algunes per a la decoració final del plat.
  15. En un bol, barregeu la carn de porcella desfilada amb les verdures triturades i les trompetes de la mort. Reserveu-ho.
  16. Coeu les plaques dels canelons en aigua salada. Refredeu-les amb aigua i gel i assequeu-les amb un drap net. Reserveu-les.
  17. Foneu la margarina en una olla a foc mitjà i afegiu-hi la farina d'arròs fins a obtenir un roux. Cal torrar la farina d'arròs.
  18. Afegiu-hi la beguda d'arròs. Mescleu-ho amb les varetes durant 20 minuts a foc lent fins a obtenir una textura densa de beixamel. Salpebreu-la, afegiu-hi nou moscada i reserveu-la.
  19. Estireu les plaques dels canelons i empleneu-les amb la farsa de carn de porcella. Enrotlleu-les.
  20. En una safata de forn, poseu una capa de beixamel i els canelons al damunt. Cobriu-los amb més beixamel i afegiu-hi formatge ratllat.
  21. Gratineu els canelons de carn a 200 °C fins que estiguin daurats.
  22. Serviu els canelons de porcella amb trompetes de la mort. Decoreu-los amb alguns bolets pel damunt.