Receptes | Costelles de porc amb taronja i aranja

Costelles de porc
amb taronja i aranja

1 hora i 20 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1,5 kg de costelles de porc trossejades de Ca Na Paulina
2 aranges
2 taronges
2 cebes
8 escalunyes
4 grans d'all
2 pastanagues
1-2 unitats de caiena
100 g de gerds
30 g de mostassa Antiga
80 g de xarop d'atzavara
60 ml de vinagre de Jerez
Farigola fresca
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Ja sabeu que a Ca Na Paulina sempre apostem per productes de temporada. La nostra elaboració d’avui, costelles de porc amb taronja i aranja, és perfecta per aquesta època de l’any.
Ens encanta cuinar amb cítrics, perquè li aporten vitalitat i color a qualsevol plat. La combinació amb les nostres delicioses costelles de porc és per llepar-se’n els dits.

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes i els grans d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les escalunyes per la meitat. Reserveu-les.
  3. Peleu i tornegeu les pastanagues. Reserveu-les.
  4. Talleu una taronja i una aranja en rodanxes. Reserveu-les.
  5. Ratlleu la pell i espremeu el suc de la taronja i l’aranja restants. Reserveu-ho per separat.
  6. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  7. Col·loqueu en una safata de forn les escalunyes, les pastanagues, les costelles de porc, la meitat de la ratlladura de la taronja i de l’aranja i 60 ml del suc. Amaniu-ho amb una mica de farigola, sal, pebre i un rajolí d’oli. Barregeu-ho.
  8. Fornegeu les costelles a 180 °C durant 1 hora. Barregeu-ho tot de tant en tant i, cap a la meitat del temps de cocció, afegiu-hi les rodanxes dels cítrics. Reserveu-ho.
  9. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els grans d’all i la caiena (al gust) a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  10. Incorporeu-hi el suc de la taronja i l’aranja restants, afegint també el xarop, el vinagre, la mostassa, els gerds i la ratlladura. Coeu-ho tot junt durant 10-15 minuts a foc mitjà-baix.
  11. Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments fins que obtingueu una salsa homogènia.
  12. Per emplatar, dibuixeu una línia amb la salsa de taronja i aranja i col·loqueu-hi les costelles de porc, junt amb les escalunyes i les pastanagues fornejades. Esbargiu una mica de cebollí damunt la carn i decoreu amb alguna rodanxa de taronja.