Receptes | Crema verda amb botifarró mallorquí

Crema verda
amb botifarró mallorquía

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

Les cremes de verdures són les encarregades de salvar-nos quan no sabem què cuinar i ens ve de gust menjar sa.
A Ca Na Paulina hem preparat aquesta crema verda amb botifarró mallorquí i ens ha quedat espectacular, així que ens venia de gust compartir la recepta perquè tu també puguis cuinar-la a casa teva.
T'assegurem que la crema surt boníssima amb els ingredients de la nostra llista (cebes, alls, nap, patata, créixens i ametlles), però sempre pots jugar amb alguna altra verdura que tinguis per casa. Això sí, el botifarró mallorquí és insubstituïble: cuina’l en una paella i esmicola’l sobre la crema verda per obtenir un resultat saborós i tendre.

Elaboració

  1. Talleu els botifarrons mallorquins a rodanxes. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les cebes, un gra d’all i el nap en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  3. Esmicoleu un gra d’all i reserveu-lo.
  4. Trossegeu les ametlles amb el ganivet i reserveu-les.
  5. Escalfeu una mica d’oli en una cassola i sofregiu-hi les cebes amb un gra d’all a foc mitjà.
  6. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  7. Incorporeu-hi el nap, la patata, els pèsols i les ametlles. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà i salpebreu-ho.
  8. Afegiu-hi els créixens i el brou de carn. Coeu-ho durant 10-15 minuts.
  9. Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments, fins que obtingueu una crema homogènia i fina. Rectifiqueu-la al gust i reserveu-la.
  10. Desfeu la mantega en una paella amb l’all triturat i unes branques de farigola.
  11. Incorporeu-hi els botifarrons i salteu-ho a foc mitjà. Salpebreu-ho i esmicoleu-ho.
  12. A l’hora d’emplatar, serviu la crema verda en un plat fondo i afegiu-hi els botifarrons mallorquins. Decoreu-ho amb unes fulles de créixens i un raig d’oli.

INGREDIENTS

4 botifarrons mallorquins Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
1 nap blanc
1 patata
200 g de pèsols frescos
150 g de créixens frescos
60 g d'ametlles marcones
50 g de mantega
500 ml de brou de carn
80 ml de vi blanc
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre