Receptes | Entrecot amb salsa de poma i nabius

Entrecot amb salsa
de poma i nabius

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

4 entrecots de vedella Ca Na Paulina
1 ceba
2 grans d'all
3 pomes
120 g de nabius frescos
1 llimona
50 g de dàtils desossats
60 g de mantega
400 ml de brou de carn
2 flors d'anís estrellat
1 canyella en brut
Cebollí
Oli d'oliva
Escates de sal
Sal
Pebre negre


L’entrecot de Ca Na Paulina destaca per si sol. Només necessites una paella ben calenta i una mica de sal per gaudir de tot el plaer de la carn.
La clau, és clar, rau en la cocció de l’entrecot. No et despistis i no el cuinis més del compte! Millor quedar-se curt que no passar-se; sempre ets a temps de donar-li una altra volta a la paella si veus que t’ha quedat massa cru. En canvi, si l’has fet massa ja no hi haurà marxa enrere.
Fins aquí, fàcil. Un bon entrecot i una cocció adequada. Però ara ve la millor part de la recepta: i si li afegeixes un acompanyament digne d’un xef? Hem preparat una salsa de poma i nabius que combina a la perfecció amb aquest fabulós entrecot.
T’assegurem que el punt dolç i melós de la salsa estarà a l'altura del protagonista del plat. Una recomanació final, pels més golosos: prepara salsa en excés, i així la podràs incloure en altres elaboracions. Et crearà addicció!

Al nostre Instagram trobaràs la videorecepta d’aquest entrecot.

Elaboració

  1. Talleu la ceba, les pomes i els dàtils en daus mitjans (mirepoix).
  2. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi la ceba a foc mitjà. Salpebreu-la.
  3. Afegiu-hi les pomes, els nabius i els dàtils. Ofegueu-ho tot durant uns minuts.
  4. Incorporeu-hi les espècies aromàtiques, un pessic de ratlladura de llimona i el brou. Barregeu-ho i ofegueu-ho durant 10 minuts a foc mitjà.
  5. Enretireu les espècies i tritureu l’elaboració anterior. Reserveu-la.
  6. Desfeu la mantega amb els alls en una paella i marqueu els entrecots. Salpebreu-los i talleu-los en tires mitjanes.
  7. Dibuixeu, en un plat, un cercle amb la salsa de poma i nabius i col·loqueu-hi l’entrecot de vedella al centre. Empolvoreu-hi una mica de cebollí i d’escates de sal i gaudiu del resultat!