Receptes | Estofat de llenties amb xoriço i botifarró

Estofat de llenties
amb xoriço i botifarró

1 hora |Mitjana | Comensales4 persones

Amb la baixada de les temperatures ja venen de gust els plats de cullera, així que avui et proposem un nutritiu estofat de llenties amb xoriço i botifarró.
Les llenties són l'ànima de molts guisats. A foc lent i sense presses, desprenen una olor deliciosa quan es cuinen amb la resta d’ingredients. El nostre secret per aconseguir l'estofat més saborós? Hi afegim xoriço i botifarró de Ca Na Paulina. Per sucar-hi pa!

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes, les pastanagues, els naps i les remolatxes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  2. Peleu i talleu els grans d'all en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  3. Peleu i trenqueu les patates. Reserveu-les.
  4. Talleu el xoriço i el botifarró en rodanxes. Reserveu-ho.
  5. Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una olla i daureu lleugerament les cebes a foc mitjà juntament amb els grans d'all.
  6. Desglaceu-ho amb el vi i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  7. Incorporeu-hi les patates, les pastanagues, els naps i les remolatxes. Barregeu-ho i coeu-ho tot junt durant uns minuts fins que comenci a agafar color.
  8. Afegiu-hi el xoriço i el botifarró. Barregeu-ho i ofegueu-ho un parell de minuts.
  9. Incorporeu-hi la salsa de tomàquet i cuineu-ho uns minuts més. Salpebreu-ho.
  10. Afegiu-hi les llenties, el brou, el llorer i les espècies (cúrcuma i comí). Coeu-ho tot junt a foc mitjà-baix i tapat durant 45-50 minuts, enretirant l'escuma (desescumeu). Si fa falta líquid en la cocció, afegiu-hi una mica més de brou. No fa falta remoure’l.
  11. Serviu l'estofat de llenties pardines especiades amb xoriço i botifarró, i poseu-hi una mica de julivert picat per damunt.

INGREDIENTS

200 g de xoriço rest dolç de Ca Na Paulina
200 g de botifarró argentí de Ca Na Paulina
160 g de llenties pardines seques
1 L de brou de carn
2 cebes blanques
2 grans d'all
2 patates
2 pastanagues
2 naps blancs
2 remolatxes
75 ml de vi negre
120 g de salsa de tomàquet
4 fulles de llorer
Cúrcuma en pols
Comí en pols
Julivert
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre