Receptes | Filet de porc amb salsa de pera i xips de xirivia

Filet de porc
amb salsa de pera i xips de xirivia

Temps elaboració 45 minuts |DificultatMitjana | Comensals2 persones

INGREDIENTS

1 llaminera (filet de porc)
1 xirivia
2 peres i una més per la guarnició
1 porro
150 ml nata de cuina vegetal
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal i pebre
Nou moscada

El filet de porc es una carn gustosa i versàtil. En aquesta recepta li mostrem com acompanyar-lo d’una suau i gustosa salsa de pera amb nata vegetal i un toc cruixent i una mica picant de la xirivia, arrel molt rica en vitamines i minerals. La seva elaboració és senzilla i va acompanyada d’una guarnició lleugera i deliciosa amb la que no es podrà restar compartir.

Elaboració

  1. Tallar el porro en juliana i saltejar amb una mica d'oli.
  2. Quan comenci a quedar transparent, afegir-hi la pera tallada a quarts, sense el cor. Cuinar fins que quedi tova.
  3. Afegir la nata vegetal i cuinar durant uns minuts.
  4. Salpebrar.
  5. Triturar en un processador fins que quedi una salsa fina.
  6. Tallar la llaminera en filets d'1,5 cm de gruix i passar-los per la paella, que quedin al punt.
  7. Pelar i tallar la xirivia amb mandolina, a làmines molt fines.
  8. Saltejar les xirivies amb una mica d'oli fins que quedin cruixents, i fornejar.
  9. Per a emplatar, repartir una mica de salsa com a base, col·locar dos o tres filets a sobre i els xips de xirivia amb algun tros de pera, previament daurat a la paella.
  10. Servir calent.