Receptes | Hamburgueses casolanes de sobrassada, vedella i albergínia

Hamburgueses casolanes
de sobrassada, vedella i albergínias

3 hores |Fàcil | Comensales4 persones

  • Hamburgueses casolanes de sobrassada, vedella i albergínian

INGREDIENTS

100 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
400 g de carn picada de boví Ca Na Paulina
1 ou Ca Na Paulina
1 ceba
1 gra d'all
8 pastanagues
1 albergínia
10 g de mostassa
10 g de mel de flors
45 g de pa ratllat
30 ml de vi negre
30 ml de salsa de soia
Curri en pols
Herbes provençals
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

L'hamburguesa és un dels plats més universals que existeixen. N'hi ha de tots els tipus i sabors. En aquest cas, des de Ca Na Paulina et proposem una recepta en la qual combinem la carn de vedella amb sobrassada i albergínia. La sobrassada li aportarà aquell toc mallorquí que tant ens agrada. L’albergínia, suavitat i un lleuger punt d’amargor que casa a la perfecció amb els altres dos ingredients.
A més a més, des de Ca Na Paulina et suggerim que canviïs les típiques patates fregides per un aliment tan ric i saludable com la pastanaga. Al forn amb un rajolí d'oli, un polsim de curri i herbes provençals, serà sens dubte el millor acompanyament.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  2. Enforneu l'albergínia en una safata amb un rajolí d'oli, durant 45-55 minuts a 200 °C. Peleu-la, trossegeu-la en petit i reserveu-la.
  3. Peleu i talleu la ceba i el gra d'all en daus petits (brunoise). Reserveu-la.
  4. Peleu i talleu les pastanagues en bastons mitjans. Reserveu-les.
  5. Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
  6. Separeu la gemma de la clara d'ou. Reserveu-la.
  7. Escalfeu una mica d'oli en una paella i daureu la ceba i l'all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  8. Desglaceu amb la salsa de soia i el vi negre. Pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol. Ofegueu-ho durant 10 minuts més a foc mitjà-baix. Reserveu-ho.
  9. Barregeu en un bol la carn picada, el sofregit anterior, l'albergínia, la sobrassada, el rovell d'ou, la mostassa, la mel, el pa ratllat i unes fulles de julivert picades. Salpebreu-ho i pasteu-ho. Reserveu-ho en la nevera durant 2 hores.
  10. Enforneu les pastanagues amb un rajolí d'oli, un polsim de curri, herbes provençals, sal i pebre durant 30-40 minuts a 200 °C. Reserveu-ho.
  11. Formeu les hamburgueses.
  12. A continuació, coureu les hamburgueses en una paella, sense afegir oli, a foc mitjà.
  13. Per a emplatar, serviu les hamburgueses casolanes de sobrassada, vedella i albergínia en un plat i acompanyeu-les amb les pastanagues al forn.