Receptes | Pastissets de sobrassada amb pinyons i mel

Pastissets de sobrassada
amb pinyons i mel

2 hores i 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

Les receptes mallorquines són molt especials, sobretot quan porten el nostre ingredient preferit: sobrassada. El motiu? Es converteix, infal·liblement, en la protagonista del plat (encara que hi posis poca quantitat), pel sabor inconfusible i la textura cremosa.
Per cuinar els millors pastissets de sobrassada necessites un bon producte, com el que oferim a Ca Na Paulina. Et recomanem cuinar aquesta recepta com a entrant per als sopars d’amics o per un deliciós aperitiu.
Atenció al nostre truc per donar un toc especial als pastissets salats: esmicola bé la sobrassada i sofregeix-la amb una mica de mel, que s’impregnarà de mica en mica. Així, obtindràs tota la potència de la sobrassada, però amb un punt dolç irresistible. I no t’oblidis de decorar els pastissets amb pinyons: aportaran un matís cruixent i un sabor torrat deliciós.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Esmicoleu la sobrassada i reserveu-la.
  3. Talleu la mantega a daus mitjans i reserveu-la.
  4. Tamiseu la farina en un bol.
  5. Incorporeu en el mateix bol la mantega i barregeu els dos ingredients amb el dit. No cal treballar gaire la mescla, el resultat ha de ser una mena de sorra.
  6. Incorporeu-hi l’ou i 4 g de sal. Barregeu-ho fins que obtingueu una massa consistent. Deixeu-la reposar a la nevera, coberta amb paper film i en forma de bola, durant 1 hora.
  7. Estireu la massa sobre una superfície amb una mica de farina i aplaneu-la finament amb l’ajuda d’un corró.
  8. Amb un motlle, talleu-la en cercles de la mida desitjada.
  9. Punxeu les masses amb una forquilla.
  10. A continuació, fornegeu-les a 180 °C durant 30-40 minuts, fins que estiguin lleugerament daurades. Reserveu-les mentre es refreden.
  11. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi les cebes a foc mitjà. Salpebreu-les. Desglaceu-les amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  12. Incorporeu els pinyons i torreu-los durant un parell de minuts a foc mitjà.
  13. Afegiu-hi la sobrassada i la mel. Barregeu-ho i coeu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
  14. A l’hora d’emplatar, serviu els pastissets en un plat i col·loqueu una mica del farcit de sobrassada, amb pinyons i mel al damunt. Afegiu-hi una mica de sèsam negre i serviu els pastissets com a aperitiu temperat o fred.

INGREDIENTS

250 g de sobrassada de Mallorca de Ca Na Paulina
1 ou de Ca Na Paulina
2 cebes
50 g de pinyons
40 ml de mel de flors
200 g de farina fluixa
100 g de mantega (freda)
80 ml de vi blanc
Sèsam negre
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre