Receptes | Mitjana de vedella amb formatge blau, bolets i espàrrecs

Mitjana de vedella
amb formatge blau, bolets i espàrrecs

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

Tiempo elaboración 50 min |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

4 mitjanes de vedella
250 g de xampinyons
2 cebes blanques
150 g de formatge blau
300 ml de nata
75 ml de vi blanc
1 manoll d'espàrrecs verds
Anet fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Tots els amants de la carn han de parar atenció a la recepta que portem avui: mitjana de vedella amb formatge blau, bolets i espàrrecs. Aquest popular tall és sens dubte un dels majors plaers per a tot aquell que tingui passió per la carn. Es tracta d'una peça consistent, sucosa i amb molt de sabor, tota una exquisidesa.
En aquesta ocasió, acompanyarem la mitjana amb una salsa que casa perfectament amb tota mena de carns, el formatge blau, que aportarà encara més sabor i intensitat al nostre plat. I, com a toc final, afegirem una guarnició feta amb bolets i espàrrecs. Com a resultat obtindrem un plat deliciós i complet que aporta molta energia.

Elaboració

  1. Pelar i tallar en daus mitjans (mirepoix) les cebes. Reservar.
  2. Pelar i tallar en vuit trossos els xampinyons. Reservar.
  3. Retirar la part dura dels espàrrecs i tallar-los en trossos mitjans. Reservar.
  4. Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i daurar les cebes.
  5. Afegir el vi blanc en la mateixa paella i pujar el foc perquè s'evapori durant un parell de minuts.
  6. Afegir els xampinyons a foc mitjà durant 5 minuts. Salpebrar.
  7. Incorporar el formatge blau esmicolat i la nata. Barrejar fins que el formatge es fongui i cuinar tot durant 5 minuts a foc baix.
  8. Afegir unes fulles d'anet petites i barrejar. Rectificar de sal i pebre al gust i cuinar un parell de minuts més. Agregar una mica d'aigua si la salsa està molt espessa. Reservar.
  9. En una paella, saltar els espàrrecs amb una mica d'oli. Salpebrar i reservar.
  10. En una graella, escalfar una mica d'oli d'oliva a foc alt i marcar les mitjanes per totes dues cares. Salpebrar al gust.
  11. Servir una mica de salsa de formatge blau i bolets. Col·locar damunt la mitjana de vedella i decorar amb els espàrrecs saltats i unes fulles d'anet.

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook

Segueix-nos a Instagram