Receptes | Nius de bacon amb espàrrecs, shiitake i formatge

Nius de bacon
amb espàrrecs, shiitake i formatge

1 hora |Mitjana | Comensales4 persones

Com ens agrada compartir moments meravellosos al voltant d’una taula! Et proposem una recepta divertida, que agradarà molt als teus convidats: nius de bacon amb espàrrecs, shiitake i formatge.
T’assegurem que, amb bona companyia, aquest plat té encara millor gust. Des de Ca Na Paulina ens encarreguem de mostrar-te receptes fàcils i delicioses perquè no et quedis sense idees culinàries. Simplement, gaudeix-ne.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Peleu i talleu la ceba, el gra d’all (sense el germen) i els bolets en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  3. Enretireu la part inferior dels espàrrecs i talleu-la en rodanxes petites. Reserveu-les.
  4. Ratlleu el formatge emmental. Reserveu-lo.
  5. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu la ceba amb l’all a foc mitjà. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  6. Incorporeu-hi els espàrrecs i els bolets i salteu-los durant 5 minuts a foc mitjà. Salpebreu-los i afegiu-hi una mica d’herbes provençals. Barregeu-ho i reserveu-ho.
  7. Bateu els ous en un bol i incorporeu-ne la nata. Bateu-ho fins que s’hagi integrat correctament i afegiu el formatge ratllat en el sofregit que heu obtingut. Salpebreu-lo, barregeu-lo i reserveu-lo.
  8. Aboqueu unes gotes d’oli a l’interior dels motlles per realitzar els nius. Esteneu bé l’oli per totes les parets.
  9. Folreu l’interior dels motlles amb les tires de bacon.
  10. Afegiu-hi la barreja de sofregit amb cura.
  11. Fornegeu els nius de bacon durant 25 minuts a 180 °C o fins que el bacon estigui daurat i l’interior, quallat.
  12. Per fer l’emplatat, col·loqueu els nius de bacon amb espàrrecs, shiitake i formatge en un plat i decoreu-lo amb uns germinats pel damunt.

INGREDIENTS

350 g de bacon fumat de Ca Na Paulina (a tires)
3 ous M de Ca Na Paulina
1 ceba
1 gra d'all
1 manoll d'espàrrecs verds
150 g de bolets shiitake
70 g de formatge emmental
125 ml de nata líquida
75 ml de vi blanc
Germinats
Herbes provençals
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre