Receptes | Pollastre amb ametlles

Pollastre
amb ametlles

1 hora i 15 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 pollastre fresc trossejat de Ca Na Paulina
1 ceba
1 porro
3 grans d'all
2 pastanagues
1 pebrot vermell
1 llimona
150 g de bolets
50 g d'ametlles torrades
15 g de mel
250 ml de brou de pollastre
50 ml de salsa de soja
6 g de maizena
Gingebre en pols
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Et ve de gust un bon pollastre guisat? Segueix llegint, perquè en aquesta recepta trobaràs tot el que necessites perquè els teus amics acabin encantats amb les teves habilitats culinàries.
El pollastre fresc de Ca Na Paulina és el protagonista ideal per a aquesta elaboració. La seva tendresa i sabor el fan idoni per ser acompanyat d'ingredients senzills que únicament han de realçar les seves magnífiques qualitats. Ens encanta la combinació de les verdures amb les ametlles i la carn, i el fons elaborat amb brou de pollastre, salsa de soja, mel i llimona és tan saborós que no deixarà indiferent ningú.
Pren nota d'aquesta recepta i atreveix-te a fer-ne algunes variacions. Tot i que en aquest cas porta pebrot, ceba, porro, pastanaga i bolets, no hi ha cap problema en què el preparis amb les verdures que tinguis a mà a casa. Atreveix-te a jugar!

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba, les pastanagues i els bolets en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  2. Peleu i lamineu el porro i els grans d'all (sense el germen). Reserveu-los.
  3. Renteu i talleu el pebrot, enretirant-ne les parts blanques i les llavors, en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-lo.
  4. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  5. Escalfeu una mica d'oli en una cassola i daureu-hi el pollastre juntament amb els grans d'all i unes branques de farigola a foc mitjà. Salpebreu-lo i reserveu-lo.
  6. A la mateixa cassola, incorporeu-hi la ceba i el porro. Ofegueu-ho un parell de minuts a foc mitjà.
  7. Afegiu-hi les pastanagues i el pebrot. Salpebreu-ho i salteu-ho durant 5 minuts.
  8. Incorporeu-hi els bolets, les ametlles i el pollastre. Coeu-ho durant 5 minuts més.
  9. Afegiu-hi el brou (200 ml), la salsa de soja, la mel i una mica de gingebre (al gust). Barregeu-ho i coeu-ho tapat durant 10 minuts a foc mitjà-baix.
  10. Barregeu el brou restant (50 ml) amb la maizena en un bol. Removeu-ho fins a dissoldre-ho.
  11. Incorporeu-hi la dissolució anterior a la cassola i afegiu-hi una mica de la ratlladura de llimona. Coeu-ho tapat durant 10 minuts més a foc baix. Rectifiqueu-lo al gust.
  12. Per emplatar, serviu el pollastre amb verdures i ametlles en un plat i empolvoreu-hi algunes ametlles torrades al damunt.