Receptes | Pollastre amb arròs i cúrcuma

Pollastre
amb arròs i cúrcuma

Tiempo elaboración 50 minuts |Mitjà | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 kg de pollastre trossejat
400 g d'arròs blanc
1 L de brou de carn
2 cebes
3 alls sense germen
4 tomàquets madurs
2 pebrots verds
100 ml de vi blanc
300 g de maionesa
4 fulles de llorer
Cúrcuma en pols
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Avui ens endinsem en el món de les espècies amb una de les més benvolgudes dins la gastronomia hindú, pel seu peculiar sabor i color ataronjat. Parlem de la cúrcuma, que, encara que originalment s'utilitzava com a pigment per a teixits o per a la pell, va començar a ser utilitzada per la medicina Xinesa i Ayurveda de l'Índia a causa de les seves grans propietats antioxidants, antiinflamatòries i anticancerígens. A Ca Na Paulina et proposem acompanyar-la amb pollastre i arròs, dos dels aliments més versàtils de la nostra dieta, i així trencar la rutina amb una recepta senzilla, a l'una que exòtica. T'animes a descobrir aquest fascinant món?

Elaboració

  1. Tallar les cebes, els alls, els tomàquets i els pebrots a daus molt petits (brunoise). Reservar.
  2. Escalfar una mica d'oli en una olla i daurar el pollastre. Salpebrar i afegir el vi blanc amb les fulles de llorer. Ofegar fins que el pollastre estigui cuinat. Reservar.
  3. En una paella, escalfar oli d'oliva i escalfar la ceba fins que estigui daurada. Desglasar amb una mica de vi blanc i incorporar el pebrot verd i cuinar-lo 5 minuts. Salpebrar.
  4. Afegir els tomàquets picats i cuinar-ho durant 10 minuts a foc lent.
  5. Incorporar els trossos de pollastre i deixar-los ofegar un parell de minuts.
  6. Afegir l'arròs, sense deixar de remoure, cuinar tot junt un parell de minuts. Posar el brou de carn, calenta, en la paella i afegir una mica de sal. Cuinar a foc mitjà durant 15 minuts. Deixar reposar 3 minuts l'arròs fora del foc.
  7. Barrejar la maionesa amb cúrcuma al gust.
  8. Servir l'arròs amb uns punts de maionesa amb cúrcuma i cebollí picat.