Receptes | Pollastre al curri groc

Pollastre
al curri groc

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

Si t'agraden els sabors especiats i et ve de gust innovar una mica, la recepta d'avui està feta per a tu. A Ca Na Paulina creiem que el pollastre amb curri és el plat ideal per iniciar-se en la gastronomia hindú. Tasta’l!
Obtindràs una salsa cremosa i saborosa barrejant els nostres sucosos pits de pollastre amb la beguda de coco i la mescla d'espècies. Acompanya-ho d'arròs basmati per aconseguir tot el sabor aromàtic i fascinant de l’Àsia Oriental.

Elaboració

  1. Talleu els pits de pollastre en daus mitjans. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les pastanagues en rodanxes. Reserveu-les.
  3. Renteu i talleu els carabassons en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
  4. Peleu i talleu les cebes en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  5. Renteu i talleu els pebrots en juliana fina, retirant les llavors i les parts blanques. Reserveu-los.
  6. Daureu els pits de pollastre en una paella amb una mica d'oli. Salpebreu-los per tots dos laterals. Reserveu-los.
  7. Bulliu l'arròs basmati en una olla amb sal durant 10 minuts. Escorreu-lo, refredeu-lo i reserveu-lo.
  8. Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una paella a foc mitjà i escalfeu-hi les cebes fins que comencin a estar transparents. Salpebreu-les.
  9. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  10. Afegiu-hi les pastanagues i coeu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
  11. Incorporeu-hi els carabassons amb els pebrots i coeu-ho durant 5 minuts més.
  12. Agregueu-hi la salsa de tomàquet i ofegueu-ho durant un parell de minuts.
  13. Afegiu-hi el pollastre i les espècies (comí, gingebre, curri i cúrcuma) al gust. Barregeu-ho.
  14. Aboqueu-hi la beguda de coco i coeu-ho tot junt a foc mitjà-baix durant un parell de minuts perquè s'hi integrin bé els sabors. Rectifiqueu les espècies al gust. Reserveu-ho en calent.
  15. Per emplatar, feu una timbala amb l'arròs i col·loqueu damunt el curri groc amb el pollastre. Decoreu-ho amb sèsam negre i cebollí picat.

INGREDIENTS

4 pits de pollastre sencers de pollastre de Ca Na Paulina
2 cebes
2 pastanagues
2 carabassons
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
80 ml de vi blanc
150 g d'arròs basmati
70 ml de salsa de tomàquet
500 ml de beguda de coco
Curri en pols
Cúrcuma en pols
Gingebre en pols
Comí en pols
Sèsam negre
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre