Receptes | Secret de porc amb pastanaga, fruits vermells i menta

Secret de porc
amb pastanaga, fruits vermells i menta

50 minuts |Fácil | Comensales4 persones

Els nòrdics ho saben prou bé: la carn i els fruits vermells són una combinació meravellosa. La nostra recepta d’avui, secret de porc amb pastanaga, fruits vermells i menta, està inspirada en la gastronomia escandinava.
A banda de ser deliciosos, els gerds i els nabius tenen propietats antioxidants molt beneficioses pel nostre organisme, en especial per la pell i el cor. Són l’acompanyament ideal del nostre sucós secret ibèric. T’encantarà!

INGREDIENTS

4 secrets de porc
4 escalunyes
2 grans d'all
4 pastanagues
200 g de fruits vermells (gerds i nabius)
30 g de sucre panela
250 ml de suc de taronja
250 ml de suc de mandarina
100 ml de vi blanc
8 llavors de cardamom
1 branca de canyella
Menta fresca
Nou moscada en pols
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Elaboració

  1. Peleu i talleu les escalunyes i els grans d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les pastanagues en rodanxes. Reserveu-les.
  3. Peleu i reserveu les llavors del cardamom.
  4. Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella i sofregiu lleugerament les escalunyes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  5. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  6. Incorporeu-ne les pastanagues i ofegueu-les durant uns minuts a foc mitjà.
  7. Afegiu-hi els fruits vermells i coeu-ho durant 5 minuts.
  8. Aboqueu-hi el suc de taronja i de mandarina, junt amb el cardamom, la canyella i una mica de nou moscada. Coeu-ho tot a foc lent durant 15 minuts. Saleu-ho i enretireu la branca de canyella.
  9. Tritureu la salsa anterior amb un processador d’aliments afegint-hi unes fulles de menta (al gust). Coleu-la i reserveu-la.
  10. Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella a foc mitjà i coeu els secrets per ambdós laterals. Salpebreu-los.
  11. Talleu en tires gruixudes els secrets de porc. Reserveu-los.
  12. A l’hora d’emplatar, poseu la salsa de pastanaga, fruits vermells i menta a la base del plat i col·loqueu-hi les tires de secret de porc al damunt. Decoreu-ho amb alguns fruits vermells i unes fulles de menta.