Receptes | Llom de porc amb salsa de carabassó i fonoll

Llom de porc
amb salsa de carabassó i fonoll

50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

Avui et proposem una recepta senzilla, perfecta per qualsevol ocasió: llom de porc amb salsa de carabassó i fonoll.
Segueix les nostres indicacions i aconseguiràs una salsa cremosa i suau que combina la mar de bé amb el suculent llom de porc de Ca Na Paulina. Gaudeix-ne!

Elaboració

  1. Talleu els lloms de porc per la meitat en diagonal. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu la ceba i les dents d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  3. Peleu i talleu els carabassons en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
  4. Ratlleu la pell i espremeu la llima. Reserveu-ho per separat.
  5. Lamineu el fonoll finament amb una mandolina. Reserveu-lo en un bol amb aigua i gel.
  6. Tritureu el sèsam negre fins que n’obtingueu una pols fina. Reserveu-la.
  7. Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella i sofregiu lleugerament les cebes amb els alls a foc mitjà.
  8. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  9. Incorporeu els carabassons i ofegueu-los durant uns minuts a foc mitjà. Salpebreu-los.
  10. Afegiu-hi el suc de llima, el formatge, el brou i les fulles de llorer. Barregeu-ho i coeu-ho tot junt durant 5 minuts, fins que els carabassons estiguin tendres. Rectifiqueu de sal i pebre al gust.
  11. Tritureu la salsa anterior amb un processador d’aliments, afegint-hi unes fulles de menta picada i la ratlladura de llima, fins que obtingueu una salsa llisa. Reserveu-la.
  12. A l’hora de servir, dibuixeu un cercle amb la salsa de carabassó, col·loqueu-hi el fonoll laminat en un lateral i els lloms de porc a l’altre. Espargiu una mica de pols de sèsam negre i decoreu el plat amb unes fulles de menta.

INGREDIENTS

12 lloms de porc filetejat de Ca Na Paulina
1 ceba
2 dents d’all
2 carabassons
1 llima
1 fonoll
75 ml de vi blanc
200 ml de brou de verdures
100 g de formatge cremós
2 fulles de llorer
Menta fresca
Sèsam negre
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre