Consells | Com fer un pollastre sucós al forn

Com fer un pollastre sucós al forn

Estàs a la recerca del secret per a aconseguir un pollastre al forn sucós i perfectament assaonat? Aquí tens la resposta: la salmorra! Aquesta tècnica implica submergir el pollastre en una solució d'aigua i sal durant algunes hores per a garantir la seva suculència. Per a agregar encara més sabor, et recomanem personalitzar la solució amb les teves espècies o herbes aromàtiques favorites, així com un toc de sucre o mel per a obtenir un cruixent perfecte durant l'enfornat.

Us deixem la llista d'ingredients i els passos a continuació:

Segueix aquests passos per a preparar la salmorra:

INGREDIENTS

1 pollastre sencer Ca Na Paulina
2 grans d’alls
2 llimones
150 g de mel
200 g de sal fina
4 L d’aigua mineral
Fulles de llorer
Romero fresc
Farigola fresca
Oli d’oliva

Selecciona els ingredients

Tria els ingredients que desitgis afegir a la salmorra per a donar-li un toc personal. Nosaltres suggerim all (picat), llimona (pell i suc) i herbes aromàtiques (llorer, romaní i farigola).

Preparar la salmorra

1. Dissol la sal i la mel en una olla gran amb aigua. Remou bé.
2. Agrega els alls, les pells i el suc de les llimones, i les herbes aromàtiques.
3. Porta a ebullició durant uns minuts a foc mitjà, removent.

Refreda la salmorra

Retira la salmorra del foc i deixa refredar completament.

Macera

Estén amb un corró pintat amb oli la massa de pollastre sobre un paper vegetal (quant més fina quedi, més cruixent serà). Enforna durant 20-25 minuts a 180 °C. Gira la massa, col·loca els toppings i torna a enfornar fins a donar-li el punt perfecte per a tu.

Crackers

Submergeix el pollastre en l'olla perquè quedi completament cobert per la salmorra. Deixa reposar en la nevera entre 10-12 hores.

Enforna

1. Enforna el pollastre en una safata amb una mica d'oli durant 25 minuts, d'esquena, a 180 °C amb calor a dalt, a baix i ventilador.
2. Dona-li la volta al pollastre i enforna durant 45 minuts més. Aboca els sucs de la safata sobre la carn durant la cocció.

Emplata

Serveix el pollastre al forn en una safata i salsa bé per damunt. Talla en racions i a gaudir!