Receptes | Amanida russa amb llom

Amanida russa
amb llom

45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

6 filets de llom de porc Ca Na Paulina
2 patates
1 ceba tendra
1 pastanaga
80 g d'olives verdes desossades
4 ous
80 g de blat de moro
80 g de cogombrets
60 g de tàperes
1 llimona
Orenga seca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

L’amanida russa és un clàssic de l'estiu que mai falla i, si li afegeixes un toc del millor llom de porc de Ca Na Paulina, t'assegurem que serà tot un èxit.
La seva elaboració és molt senzilla i ràpida, tan sols hem de coure la patata i els ous, fregir el llom i tallar la resta de verdures. Per a lligar tots els ingredients, t'animem que preparis la teva pròpia maionesa, de sabor suau i textura cremosa.
Segur que ja se t'han fet les dents llargues… T'animes a preparar aquesta recepta?

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba i la pastanaga en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  2. Talleu les olives, els cogombrets i les tàperes en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  3. Coeu les patates en una olla amb abundant aigua durant 20-30 minuts a foc mitjà. Refredeu-les, peleu-les i piqueu-les amb una forquilla. Reserveu-les.
  4. Coeu dos ous en un cassó amb aigua durant 8 minuts a foc mitjà. Refredeu-los, peleu-los, talleu les clares i piqueu les gemmes. Reserveu-los i separeu una mica de gemma esmollada per a l'emplatat.
  5. Escalfeu una mica d'oli en una paella i cuineu els filets de llom a foc mitjà. Salpebreu i afegiu un polsim d'orenga.
  6. Talleu la carn en daus mitjans. Reserveu-la i separeu-ne una mica per a l'emplatat.
  7. Tritureu dos ous, 500 ml d'oli i un polsim de sal amb la batedora a velocitat mínima, sense moure-la, durant 20 segons. Després, aneu pujant la velocitat a poc a poc. Afegiu un rajolí de suc de llimona i barregeu-ho bé. Reserveu-ho.
  8. Barregeu en un bol els daus de llom, les patates, la ceba, la pastanaga, les olives, els ous durs, el blat de moro, els cogombrets, les tàperes i la maionesa. Salpebreu, barregeu i rectifiqueu al gust.
  9. Per a emplatar, munteu una timbal d’amanida russa amb llom amb l'ajuda d'un cèrcol d’acer i afegiu rovells d'ou i els daus de llom reservats per damunt.