Receptes | Llom de porc amb salsa de cafè i xocolata

Llom de porc
amb salsa de cafè i xocolata

1 hora i 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

600 g de canya de llom de porc de Ca Na Paulina
1 llimona
1 manoll d'espàrrecs
200 ml de cafè
30 g de xocolata negra
50 g de sucre panela
50 g de mantega
50 ml de rom
100 ml de nata
1 branca de canyella
4 flors d'anís estrellat
Herbes provençals
All en pols
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Avui hem preparat un sucós llom de porc amb salsa de cafè i xocolata.
Estem en temporada d’espàrrecs, així que hem acompanyat el nostre llom amb uns deliciosos espàrrecs verds laminats.
Però el que sens dubte fa que aquest plat sigui tan especial és la salsa de cafè i xocolata: és de les que ens alegren l’esperit i ens fan veure el got mig ple. A més, aquesta salsa combina amb tota mena de carns! Es convertirà en una de les teves preferides.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Ratlleu la pell de la llimona i espremeu-ne el suc. Reserveu-ho per separat.
  3. Renteu els espàrrecs, enretireu-ne la part inferior de la tija i lamineu-los finament. Reserveu-los.
  4. Escaldeu els espàrrecs en una olla amb aigua bullent i sal durant un segon. Atureu la cocció amb aigua freda i gel i reserveu-los a la nevera.
  5. Desfeu la mantega en una paella i segelleu el llom de porc a foc fort. Salpebreu-lo i incorporeu-hi l’all en pols i les herbes provençals. Reserveu la carn.
  6. Col·loqueu la carn en una safata de forn i afegiu-hi un rajolí d’oli i una mica de la ratlladura de llimona. Enforneu-la a 180 °C durant uns 10-20 minuts i de tant en tant aboqueu el suc de la safata per damunt de la carn. Reserveu-la.
  7. A la mateixa paella on heu segellat la carn, incorporeu-hi el sucre i 40 ml d’aigua per elaborar el caramel. Coeu-ho a foc mitjà-baix per evitar que es cremi.
  8. Afegiu-hi el rom i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  9. Afegiu-hi la nata, el cafè, la xocolata, la branca de canyella i les flors d’anís. Barregeu-ho i coeu-ho tot junt durant 20-25 minuts a foc mitjà, fins que la salsa s’espessi. Reserveu-la en calent.
  10. Talleu el llom de porc en medallons de la mida que desitgeu i reserveu-los.
  11. Amaniu en un bol els espàrrecs amb un rajolí de suc de llimona, oli, sal i pebre. Reserveu-los.
  12. A l’hora d’emplatar, col·loqueu els medallons de llom de porc en un plat i napeu-los amb salsa de cafè i xocolata. Decoreu-ho amb els espàrrecs laminats.