Receptes | Arròs amb conill, pèsols, faves i espàrrecs

Arròs amb conill,
pèsols, faves i espàrrecs

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 conill trossejat fresc de Ca Na Paulina
1 ceba
2 grans d'all
1 pebrot verd
2 tomàquets
½ manoll d'espàrrecs
50 g de pèsols frescos (sense beina)
50 g de faves fresques (sense beina)
250 g d'arròs bomba
700 ml de brou de verdures
60 ml de vi negre
Safrà en brins
Llorer
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Com ens agraden els arrossos mediterranis! Aquesta setmana compartim amb tu un dels nostres preferits: arròs amb conill, pèsols, faves i espàrrecs.
Aquesta recepta és perfecta per gaudir-la mentre prens el sol, amb una copa de vi a la mà i un somriure d’orella a orella a la cara. L’estiu ja és a tocar, i plats com aquest ens produeixen una felicitat i un benestar que curen tots els mals de l’hivern. Amb un arròs així, ens sentim capaços de menjar-nos el món!

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba i els grans d’all en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  2. Renteu i talleu el pebrot verd en daus petits (brunoise) i enretireu-ne les llavors i les parts blanques. Reserveu-lo.
  3. Peleu i tritureu lleugerament els tomàquets amb una batedora. Reserveu-los.
  4. Enretireu la part inferior del tall dels espàrrecs, trossegeu-los i reserveu-los.
  5. Escalfeu un got amb 75 ml d’aigua en el microones durant 1 minut i incorporeu-ne uns brins de safrà. Reserveu-lo.
  6. Escalfeu una mica d’oli en una cassola i daureu el conill a foc mitjà juntament amb les fulles del llorer. Salpebreu-lo i reserveu-lo.
  7. A la mateixa cassola, sofregiu la ceba amb els alls a foc mitjà.
  8. Desglaceu-ho tot amb el vi negre i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  9. Afegiu-hi el pebrot, les faves i els pèsols. Coeu-ho un parell de minuts a foc mitjà. Incorporeu-hi els tomàquets triturats. Salpebreu-ho i ofegueu-ho durant 10 minuts.
  10. Afegiu-hi l’arròs i coeu-lo durant un parell de minuts (nacreu-lo), sense deixar de remoure’l.
  11. Incorporeu-hi els espàrrecs, el conill, el brou i el got d’aigua amb safrà. Coeu-ho tot junt durant 16 minuts a foc mitjà i, a continuació, durant 3 minuts a foc baix.
  12. Deixeu reposar l’arròs un parell de minuts apartat del foc.
  13. A l’hora d’emplatar, serviu calent l’arròs amb conill, pèsols, faves i espàrrecs.