Receptes | Costelles de porc amb carxofes i patates

Costelles de porc
amb carxofes i patates

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 kg de costelles de porc trossejades de Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
6 carxofes
2 patates
½ llimona
40 g d'ametlles torrades
160 g de salsa de tomàquet
1 l de brou de carn
100 ml de vi negre
Pebre roig fumat
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

En els dies freds d'hivern, no hi ha res com un bon guisat per a alegrar el paladar i entrar en calor, i aquesta és la nostra millor basa: costelles de porc amb carxofes i patates.
Les costelles de porc trossejades de Ca Na Paulina són la base d'aquest plat i, juntament amb les carxofes, les patates i els altres ingredients, creen una combinació de sabors i textures que t'encantarà. La salsa és simplement espectacular, preparada a base de tomàquet, brou de carn, picada d'ametlles i vi negre.
A més, la recepta és fàcil de seguir i en poc més d'una hora podràs tenir un plat deliciós i nutritiu a taula, ideal per a gaudir en família o amb amics. A què estàs esperant per a provar-ho?

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes i els alls en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  2. Peleu i esbocineu a trossos les patates, tot trencant-les per fer sortir el midó. Reserveu-les.
  3. Retireu les primeres fulles verdes de les carxofes, peleu la tija, talleu la punta i obriu-les per la meitat. Retireu els pèls interiors i talleu en quarts. Reserveu-les en un bol amb aigua i una mica de suc de llimona a la nevera.
  4. Tritureu amb un processador d'aliments mig all, les ametlles, un polsim de ratlladura de llimona, 40 ml d'oli, unes fulles de julivert i un polsim de sal i de pebre. Reserveu-ho.
  5. Escalfeu una mica d'oli en una olla i escalfeu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  6. Desglaceu amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  7. Afegiu les costelles de porc i ofegueu-les uns minuts a foc mitjà.
  8. Incorporeu la salsa de tomàquet, el brou, les patates i un polsim de pebre roig fumat. Tapeu i coeu-ho durant 25-30 minuts.
  9. Afegiu les carxofes, tapeu i cuineu durant 5 minuts més. Rectifiqueu al gust.
  10. Incorporeu la picada d'ametlles i ofegueu durant 5 minuts més.
  11. Per a emplatar, serviu les costelles de porc amb carxofes i patates en un plat profund i empolvoreu una mica de julivert picat.