Receptes | Costelles de porc guisades amb cervesa

Costelles de porc
guisades amb cervesa

2 hores |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

800 g de costelles trossejades de porc Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d’alls
2 pastanagues
1 tomàquet madur
2 patates
1 pebrot vermell
200 g de bolets portobello
80 g d'ametlla marcona
600 ml de cervesa negra
400 ml de brou de carn
60 ml de vi negre
Llorer
Pebre vermell
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Tant si ets amant de la cervesa com si no, no et podràs resistir a aquesta recepta de costelles de porc guisades amb cervesa. És molt fàcil de preparar i ideal per quan tinguis visites improvisades.
La cervesa, a part de ser una beguda molt popular, es fa servir des de temps remots a la cuina. És un ingredient ideal per elaborar brous i fer que la carn quedi sucosa i suculenta.
Et recomanem que utilitzis cervesa negra per preparar les nostres delicioses costelles de porc. Notaràs com es ressalten tots els sabors, però no es barregen. El plat adquirirà una aroma especial.

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes, els grans d'all i el pebrot, retirant les llavors i les parts blanques, en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  2. Peleu i talleu les pastanagues a rodanxes. Reserveu-les.
  3. Peleu i casqueu les patates en trossos petits. Reserveu-les.
  4. Renteu i ratlleu el tomàquet. Reserveu-lo.
  5. Talleu els bolets a quarts. Reserveu-los.
  6. Piqueu les ametlles amb un ganivet. Reserveu-les.
  7. Escalfeu una mica d’oli en una cassola i marqueu les costelles de porc a foc mitjà. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
  8. A la mateixa cassola, escalfeu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  9. Desglaceu amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  10. Incorporeu les pastanagues, el pebrot, els bolets, les patates i les ametlles. Barregeu-ho i coeu-ho durant uns minuts a foc mitjà.
  11. Afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho reduir durant 5 minuts.
  12. Incorporeu-hi les costelles de porc, la cervesa negra i unes fulles de llorer. Coeu-ho un parell de minuts a foc alt.
  13. Afegiu-hi el brou de carn i una mica de pebre vermell, sal i pebre negre. Barregeu-ho i coeu-ho durant 1 hora a foc mitjà-baix.
  14. Per emplatar, serviu les costelles de porc guisades amb cervesa en un plat i empolvoreu una mica de julivert picat.