Receptes | Costelles de porc amb salsa de peres

Costelles de porc
amb salsa de peres

2 hores i 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 safata de 12 costelles de llom de porc de Ca Na Paulina
4 peres
2 cebes
3 grans d'all
200 ml de nata
20 g de mantega
40 g de mostassa de Dijon
60 ml de vinagre balsàmic
60 ml de vi blanc
1 llimona
1 branca de canyella
Romaní fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Has tastat mai unes costelles de porc com les que fem a Ca Na Paulina? Et recomanem que les cuinis amb una deliciosa salsa de peres. Serà tot un encert!
Les protagonistes d'aquesta recepta són les nostres costelles de llom de porc, delicioses i molt saboroses. Les acompanya una delicada salsa de peres elaborada amb canyella, mantega i vi blanc, uns ingredients que mariden a la perfecció. Et deixem amb la recepta!

Elaboració

  1. Piqueu els grans d'all. Reserveu-los.
  2. Piqueu un parell de branques de romaní. Reserveu-les.
  3. Barregeu en un bol la mostassa, els alls, el vinagre, 120 ml d'oli, el romaní picat i un polsim de sal i de pebre.
  4. Col·loqueu les costelles en una safata i incorporeu-hi la marinada anterior. Barregeu-ho bé perquè s'impregnin tots els sabors i deixeu-ho marinar a la nevera durant 2 hores com a mínim.
  5. Peleu i talleu les cebes en daus petits (brunoise). Reserveu-les.
  6. Peleu, enretireu el cor de les peres i talleu-les en grillons. Reserveu-les.
  7. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  8. Desfeu la mantega en una paella i daureu-hi els trossos de pera a foc mitjà. Enretireu alguns grillons per a la decoració final del plat.
  9. Incorporeu-hi les cebes i coeu-les durant un parell de minuts. Saleu-les.
  10. Desglaceu amb el vi blanc i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  11. Afegiu-hi la nata juntament amb un polsim de la ratlladura de llimona i la branca de canyella. Saleu-ho i coeu-ho tot junt durant 10 minuts a foc mitjà-baix.
  12. Tritureu l'elaboració anterior amb un processador d'aliments, enretirant la branca de canyella. Processeu-ho fins a obtenir una salsa homogènia. Reserveu-la.
  13. Enretireu les costelles de la nevera i traieu l'excés de la marinada.
  14. Escalfeu una mica d'oli en una paella i coeu-hi les costelles a foc mitjà.
  15. Per emplatar, dibuixeu un cercle amb una mica de salsa de peres en el plat i col·loqueu les costelles de llom de porc damunt. Decoreu-les amb els grillons de pera saltats i una branca de romaní.