Receptes | Espirals de sobrassada amb poma i mel

Espirals de sobrassada
amb poma i mel

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

150 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
40 g de formatge maonès curat Ca Na Paulina
1 ou Ca Na Paulina
1 pasta fullada
½ poma
30 g de mel
Sèsam blanc

Les possibilitats que ens ofereix l'embotit estrella de la nostra terra, la sobrassada, són immenses. Podem incloure-la en una gran quantitat de receptes, com a ingredient principal o com a acompanyant. En aquest plat hem volgut donar-li un gran protagonisme: espirals de sobrassada amb poma i mel.
Els aliments que l'acompanyen en aquesta elaboració són totalment diferents. La poma i la mel són productes radicalment oposats. Una és àcida i una mica cruixent, l'altra, molt dolça i amb la característica textura d'aquesta substància produïda per les abelles. Per això, quan s'aconsegueix unir aquesta amalgama d'ingredients, el resultat és tot un èxit.
A més, el formatge maonès curat de Ca Na Paulina li aporta a aquesta recepta un toc lleugerament picant i peculiar. Els seus variats matisos queden a la perfecció en aquest plat.
Però potser el més important de tot és la pasta fullada, ja que, sense aquesta, no podríem elaborar les espirals. Perquè quedin bé, és imprescindible que la temperatura del forn sigui la correcta. Si no, la massa no creixeria correctament o es trencaria.
Finalment, quan vagis a emplatar, empolvora una mica de sèsam per damunt. Veuràs com queda molt més estilós i elegant.
Aquí et deixem tots els passos per a preparar aquesta recepta i al nostre Instagram trobaràs la videorecepta. A gaudir!

Elaboració

  1. Talleu la poma en daus petits (brunoise) i ratlleu el formatge maonès.
  2. Estireu la massa de pasta fullada sobre una superfície i escampeu la sobrassada fins a la meitat.
  3. Afegiu la poma i el formatge maonès. Doblegueu la massa a l'ample.
  4. Talleu la massa en tires gruixudes i enrotlleu-les, deixant la punta cap avall i estrenyent-la per a evitar que es desenrotlli.
  5. Pinteu amb un ou batut la superfície de la massa i enforneu-ho durant 20-25 minuts a 180 °C.
  6. Per a emplatar, serviu les espirals de sobrassada amb poma en un plat i incorporeu la mel per damunt. Empolvoreu una mica de sèsam blanc. Fàcil i deliciós!