Receptes | Estofat de gall dindi amb patates, moniato i poma

Estofat de gall dindi
amb patates, moniato i poma

Temps elaboració 1 hora 15 minuts |DificultatFàcil | Comensals4 persones

INGREDIENTS

2 filets de gall dindi Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
2 pastanagues
1 patata
1 moniato
1 poma
100 ml de rom
800 ml de brou de carn
Pebre vermell dolç
Llorer sec
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Aquest estofat de gall dindi amb patates, moniato i poma ho té tot per convertir-se en una de les teves receptes predilectes.
No sabem què destaca més d’aquest plat: el tradicional “xup-xup” que ens transporta a l’instant al menjar que ens preparaven les nostres àvies; el sabor suau i una mica dolç del moniato i la poma, o la proteïna escollida, un filet de gall dindi, molt saludable i digestiu, que resulta apte per tota mena de dietes.
Et recomanem que durant la cocció de l’estofat hi aboquis una mica de rom i el deixis evaporar a foc alt: li donarà el toc tradicional que esperes trobar en aquest plat.
I no t’oblidis del moniato i la poma: són els que marcaran la diferència entre el típic estofat i aquest deliciós plat de cullera del que tothom voldrà repetir.
Sens dubte, aquesta és una elaboració que hauries d’incloure en el teu receptari de capçalera, per cuinar una i mil vegades durant els mesos més freds de l’any.

Elaboració

  1. Talleu els filets de gall dindi a daus mitjans i reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les cebes, els grans d’all, les pastanagues, el moniato i la poma a daus mitjans (mirepoix) i reserveu-ho.
  3. Peleu i talleu la patata a trossos mitjans. Reserveu-la.
  4. Escalfeu una mica d’oli en una cassola i sofregiu-hi les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  5. Afegiu-hi les pastanagues i coeu-les durant 5 minuts.
  6. Incorporeu-hi els daus de gall dindi i ofegueu-los durant un parell de minuts sense deixar de barrejar-los.
  7. Afegiu-hi el rom i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  8. Incorporeu-hi la poma, la patata i el moniato. Salpebreu-ho i ofegueu-ho durant un parell de minuts a foc mitjà.
  9. Incorporeu-hi el brou, unes fulles de llorer i de menta i un pessic de pebre vermell dolç. Coeu-ho tot junt durant 45-50 minuts i rectifiqueu-ho al gust.
  10. A l’hora d’emplatar, serviu l’estofat de gall dindi amb patates, moniato i poma en un plat fondo i decoreu-lo amb unes fulles de menta picades.

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook

Segueix-nos a Instagram