Receptes | Wok de tallarines amb llom i salsa de cacauet

Wok de tallarines
amb llom i salsa de cacauet

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

12 filets de llom de porc de Ca Na Paulina
250 g de tallarines d'arròs
2 cebes
1 gra d'all
2 pastanagues
1 carabassó
1 pebrot verd
¼ col
½ bròcoli
7 g de gingebre
1 llima
80 g de bolets shiitake
125 ml de mantega de cacauet
165 ml de llet de coco
30 ml de salsa de soja
Caiena
Oli de sèsam
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Ho reconeixem: a Ca Na Paulina també hem sucumbit a la febre pel menjar asiàtic. En aquesta ocasió, et proposem un wok de tallarines amb llom de porc i salsa de cacauet.
El wok és una opció molt atractiva que reuneix, en un mateix plat, hidrats de carboni, verdures en abundància i proteïna (en aquest cas, hem apostat pel deliciós llom de porc de Ca Na Paulina).
Òbviament, un bon wok ha de portar una bona salsa. La nostra, de cacauet i llet de coco, podria guanyar qualsevol rival a batre en un campionat de salses. És irresistible!

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes, el gra d’all, les pastanagues i el gingebre en juliana. Reserveu-ho.
  2. Renteu i talleu el carabassó, la col i el pebrot verd en juliana, enretirant-ne la part blanca i les llavors. Reserveu-ho.
  3. Talleu els bolets shiitake en juliana. Reserveu-los.
  4. Renteu i talleu les inflorescències del bròquil. Reserveu-lo.
  5. Tritureu, amb un processador d’aliments, la mantega de cacauet, la llet de coco, la salsa de soja, un raig de llima i una mica de caiena (al gust). Reserveu-ho.
  6. Escalfeu una mica d’oli de sèsam en una paella i coeu els filets de llom de porc a foc mitjà. Saleu-los, talleu-los en tires i reserveu-los.
  7. Bulliu aigua amb sal en una olla i coeu les tallarines d’arròs durant 5-7 minuts a foc mitjà (el temps és aproximat, heu de seguir les indicacions del fabricant). Coleu-les i reserveu-les.
  8. Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella i salteu les verdures a foc mitjà per aquest ordre: cebes, all, gingebre, pastanagues, pebrot verd, carabassó, col, bròquil i, per últim, bolets.
  9. Incorporeu-hi les tires de llom, barregeu-les i ofegueu-les durant un parell de minuts.
  10. Afegiu-hi la salsa de cacauet i les tallarines d’arròs. Salteu-ho tot durant uns minuts a foc mitjà.
  11. A l’hora d’emplatar, serviu el wok de tallarines amb llom i salsa de cacauet en un plat i decoreu-lo amb grills de llima.