Receptes | Panini d'albergínia amb cap de llom

Panini d'albergínia
amb cap de llom

45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

4 filets de cap de llom Ca Na Paulina
50 g de formatge maonès curat Ca Na Paulina
50 g d'encenalls de pernil d'esquer 50% raça ibèrica Ca Na Paulina
2 albergínies
1 ceba
4 xampinyons
4 tomàquets cherry
200 g de salsa de tomàquet
50 ml de vi negre
Farigola seca
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

El panini d'albergínia amb cap de llom és una gran elecció per diversos motius. El principal, que és deliciós. Gràcies als diferents ingredients que utilitzem, la recepta és molt saborosa i compta amb textures molt diverses.
La base, a diferència de l'elaboració original, està preparada amb albergínia i, en passar-la pel forn, queda totalment cruixent, preservant, també, tota la seva suavitat.
Els filets de cap de llom són l'aliment principal. Aporten tota la contundència del plat i el que ha de ser el sabor central: el de la carn. A més, compta amb xampinyons i encenalls de pernil, una combinació clàssica en la nostra gastronomia. I és que la textura carnosa i suau d'aquest fong i el punt salat i saborós del pernil encaixen a la perfecció amb la resta d'ingredients.
A l'hora de tallar els aliments, intenta que els daus i les làmines siguin més o menys de la mateixa grandària, així la presentació et quedarà molt més homogènia i bonica. I, al final de tot, empolvora formatge maonès curat per a donar-li el toc de la nostra terra a aquesta fantàstica reinvenció del panini italià. Buon appetito!

Elaboració

  1. Talleu els filets de cap de llom en daus petits. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu la ceba en daus petits (brunoise). Reserveu-la.
  3. Renteu i talleu els tomàquets cherry en quarts. Reserveu-los.
  4. Lamineu els xampinyons. Reserveu-los.
  5. Renteu i talleu les albergínies en làmines gruixudes. Reserveu-les a la nevera.
  6. Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu la ceba a foc mitjà. Salpebreu-la.
  7. Incorporeu els daus de cap de llom i un polsim de farigola. Saltegeu-ho durant uns minuts.
  8. Desglaceu-ho amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol. Reserveu-ho.
  9. Escalfeu una mica d'oli en una paella i cuineu les albergínies per les dues cares a foc mitjà. Salpebreu-ho i deixeu-ho refredar.
  10. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  11. Col·loqueu damunt de cada rodanxa d'albergínia una mica de salsa de tomàquet, una mica del saltat de cap de llom, xampinyons, tomàquets cherry i encenalls de pernil.
  12. Enforneu l'elaboració anterior en una safata durant 10 minuts a 200 °C.
  13. Per a emplatar-ho, serviu els paninis d'albergínia amb cap de llom en un plat i empolvoreu el formatge maonès i unes fulles d'alfàbrega per damunt.