Receptes | Presa ibèrica amb peres al vi

Presa ibèrica
amb peres al vi

45 min |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

4 filets de presa ibèrica filetejada Ca Na Paulina
4 peres blanquillas
1 taronja
40 g de sucre emplafona
300 ml de vi brandi
4 clavells
2 flors d'anís estrellat
Canyella en brut
Farigola seca
Escates de sal
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Et proposem una recepta innovadora amb una combinació de sabors original i irresistible: presa ibèrica amb peres al vi.

Les peres al vi es van popularitzar a la França del segle XVI com a solució per a poder consumir aquesta fruita. De fet, es considerava difícil recollir-la de l'arbre en el moment just de maduresa, ja que si es recol·lecta abans d'hora sol estar poc sucosa i dura, mentre que si es deixa massa temps es torna granulosa.

No obstant això, en coure les peres en vi i espècies com la canyella, l'anís i el clavell, la seva carn s'estova i adquireix una dolçor irresistible.

Per això, aquesta és una guarnició exquisida per a la nostra presa ibèrica de gran qualitat. La combinació del salat de la carn i el dolç de les peres provocaran una autèntica explosió de sabors. Que aprofiti!

A continuació et deixem tots els passos per a preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la videorecepta. A gaudir!

Elaboració

  1. Peleu la taronja retirant la part blanca de l'interior i talleu les peres en grillons mitjans.
  2. Dissoleu el vi brandi i el sucre en un cassó amb 200 ml d'aigua, a foc mitjà.
  3. Incorporeu la pell de la taronja i les espècies aromàtiques (clavells, anís estrellat, canyella i un polsim de farigola). Barregeu i deixeu infusionar durant un parell de minuts a foc mitjà.
  4. Afegiu les peres, tapeu-les i deixeu-les cuinar durant 10-15 minuts a foc mitjà-baix. Retireu-les del foc i refredeu-les.
  5. Escalfeu una mica d'oli en una paella i marqueu els filets de presa ibèrica a foc mitjà.
  6. Per a emplatar, serviu un filet de presa ibèrica i acompanyeu-lo amb les peres al vi, salsant-lo bé. Empolvoreu una mica d'escates de sal per sobre de la carn, i a gaudir d'aquesta combinació!