Receptes | Rellom ibèric amb castanyes i bolets

Rellom ibèric
amb castanyes i bolets

1 hora |Mitja | Comensales4 persones

  • Rellom ibèric amb castanyes i bolets

INGREDIENTS

2 relloms de porc ibèric Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
400 g de castanyes
200 g de bolets variats
60 g de panses
40 g de mantega
30 g de farina
250 ml de vi Pedro Jiménez
250 ml de brou de carn
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Hi ha plats que, pel seu exquisit sabor i elaboració cuidada, són ideals per a reunir família i amics i gaudir d'un bon menjar en les ocasions especials. És el cas de la recepta d'avui: rellom ibèric amb castanyes i bolets.

El millor truc per a poder pelar les castanyes de manera fàcil i ràpida és fer-los un petit tall, bé en forma de creu o bé un que creui el fruit de dalt a baix. A continuació, enforna-les durant mitja hora, sense amuntegar-les.

En una cassola, marca els relloms breument fins que la part de fora agafi color; la carn acabarà de coure's en la salsa. Per a preparar-la, daura ceba i all, incorpora passes, bolets i les castanyes i, finalment, afegeix brou i vi. A l'hora de servir, tala els relloms en rodanxes mitjanes i nàpals amb la salsa.

Gaudeix de la combinació de sabors d'aquest gran plat que sorprendrà a tots els teus convidats. Que aprofiti!

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  2. Feu un petit tall a les castanyes i enforneu-les en una safata, sense amuntegar-les, durant 30 minuts a 200 °C. Peleu-les i reserveu-les.
  3. Peleu i talleu les cebes i els alls, sense el germen, en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  4. Peleu i trossegeu els bolets. Reserveu-los.
  5. Desfeu la mantega en una cassola i marqueu els relloms de porc a foc fort. Salpebreu-los i reserveu-los.
  6. En la mateixa cassola, escalfeu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  7. Incorporeu la farina i coeu-ho tot durant un parell de minuts.
  8. Afegir el vi Pedro Jiménez, el brou, les panses, els bolets i les castanyes. Barregeu-ho i cuineu-ho durant 10 minuts a foc mitjà-baix.
  9. Incorporeu els relloms, tapeu-los i coeu-los durant 10 minuts més.
  10. Retireu la carn i talleu-la en rodanxes mitjanes.
  11. Per a emplatar, serviu unes rodanxes de rellom ibèric amb castanyes i bolets en un plat i napeu-los amb la salsa. Empolvoreu unes fulles de julivert picades per damunt.