Receptes | Rotllets de vedella amb espàrrecs verds

Rotllets de vedella
amb espàrrecs verds

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

  • Rotllets de vedella amb espàrrecs verdsn

INGREDIENTS


8 filets fins de tapa de vedella Ca Na Paulina
8 rodanxes de pernil d'esquer 50% raça ibèrica Ca Na Paulina
100 g de formatge maonès curat Ca Na Paulina
1 ceba blanca
2 grans d'all
2 pastanagues
2 manolls d'espàrrecs verds
80 ml de vi blanc
280 ml de brou de carn
Herbes provençals

Poques receptes tan apetitoses com aquesta, al mateix temps que saludables, són tan senzilles d'elaborar. El baix contingut en greixos de la vedella i els múltiples beneficis per a l'organisme dels espàrrecs verds fan que aquesta combinació sigui la idònia en qualsevol ocasió i moment de l'any.
No obstant això, ara que arriba el bon temps, és el plat perfecte. Aquests rotllets de vedella amb espàrrecs verds poden servir-se calents o del temps, per la qual cosa és de les poques elaboracions de carn que poden menjar-se sense estar necessàriament acabades de fer. Això ja és cosa teva!

Elaboració

  1. Renteu i retireu la part inferior dels espàrrecs. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu la ceba, els alls i les pastanagues en daus petits (en brunoise). Reserveu-ho.
  3. Talleu el formatge maonès en làmines fines. Reserveu-lo.
  4. Bulliu en una olla amb aigua i sal els espàrrecs verds durant 8 minuts a foc mitjà. Retireu-los de l'aigua i talleu la cocció amb aigua freda. Reserveu-los.
  5. En la mateixa olla, escaldeu 16 fulles de cebollí durant 1 segon. Escórreu-ho i reserveu-ho en un bol amb aigua freda i gel.
  6. Estireu els filets de vedella i incorporeu una rodanxa de pernil, una mica de formatge maonès i tres espàrrecs verds en cadascun d'ells. Enrotlleu, estrenyent, i lligeu amb dues fulles de cebollí. Reserveu-ho.
  7. Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu la ceba, els alls i les pastanagues a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  8. Desglaçeu amb 100 ml de brou i el vi blanc. Pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol durant 5 minuts.
  9. Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior fins a obtenir una salsa homogènia. Reserveu-la.
  10. Escalfeu una mica d'oli en una cassola i daureu els rotllets de vedella amb espàrrecs.
  11. Incorporeu el brou restant. Tapeu i ho coeu durant 8-10 minuts a foc mitjà.
  12. Per a emplatar, serviu una mica de salsa en la base del plat i col·loqueu dos rotllets de vedella amb espàrrecs verds. Ho salseu amb una mica del brou de la cocció i ho serviu.