Receptes | Costellam de porc amb salsa barbacoa estil mediterrani

Costellam de porc
amb salsa barbacoa estil mediterrani

3 hores |Fàcil | Comensales4 persones

  • Costellam de porc amb salsa barbacoa estil mediterranin

INGREDIENTS

2 tires de costellam de porc Ca Na Paulina
2 cebes
2 patates
1 pebrot vermell
3 dàtils frescos
30 g de tomàquet concentrat
10 g de mostassa
15 g de mel
15 ml de salsa de soia
10 ml de vinagre de poma
150 ml d'aigua
Pebre roig fumat
All en pols
Ceba en pols
Api en pols
Farigola seca
Orenga seca
Romero fresc
Oli de sèsam
Oli d'oliva

La salsa barbacoa s'està tornant en una de les nostres salses preferides: la combinació dels ingredients dolços i salats aconsegueix que qualsevol plat es converteixi en una delícia.
Per això, en aquesta recepta d'avui, et proposem elaborar un costellam de porc amb la teva pròpia salsa barbacoa casolana, a l'estil mediterrani. L'elaboració és molt senzilla i és probable que ja tinguis molts dels ingredients en el teu rebost, però el resultat superarà les teves expectatives.
El costellam conserva tots els seus sucs gràcies a l'enfornat en papillota i el glacejat de salsa barbacoa, i combina a la perfecció amb la seva guarnició de verdures. Aquest plat és una veritable explosió de sabor, t'animes a provar-ho?

Elaboració

  1. Retireu l'os dels dàtils. Reserveu-los.
  2. Tritureu amb un processador d'aliments els dàtils amb l'aigua i el vinagre. Processeu-ho bé.
  3. Incorporeu el tomàquet concentrat, la salsa de soia, la mostassa, la mel, unes fulles de romaní fresc i un polsim de pebre roig, farigola, orenga, api, ceba, all, sal i pebre. Processeu-ho de nou fins a obtenir una salsa homogènia. Reserveu-la.
  4. Preescalfeu el forn a 150 °C.
  5. Col·loqueu un paper d'alumini en una safata de forn i damunt els costellams de porc.
  6. Pinzelleu la carn, per tots dos costats, amb 3/4 parts de la salsa anterior. Tanqueu amb una altra capa de paper alumini, fent una papillota.
  7. Enforneu-ho durant 2 hores i 30 minuts a 150 °C.
  8. Peleu i talleu les cebes i les patates en rodanxes. Reserveu-les.
  9. Renteu i talleu el pebrot vermell, retirant les llavors i les parts blanques, en bastons. Reserveu-ho.
  10. Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu les cebes, les patates i el pebrot durant 15 minuts a foc mitjà. Salpebreu i barregeu de tant en tant amb suavitat.
  11. Obriu el paquet d'alumini i torneu a pinzellar la carn per tots dos costats, amb la resta de la salsa reservada.
  12. Gratineu-ho durant 10-15 minuts a 200 °C, donant-li la volta a meitat de cocció.
  13. Per a emplatar, talleu el costellam de porc amb salsa barbacoa estil mediterrani i acompanyeu-lo amb una mica de cebes, patates i pebrot escalfat.